Hlavní obsah

Spojení Nowitzki a Stackhouse = vítězství ve Washingtonu

Spojení Dirka Nowitzkého a Jerryho Stackhouse se basketbalistům Dallasu vyplácí a v neděli týmu pomohlo k vítězství 122:113 ve Washingtonu. Stackhouse předvedl majitelům Wizards, oč přišli, když ho v uplynulé sezóně NBA vyměnili, a bývalému klubu nastřílel 28 bodů. Německý basketbalista se blýskl 32 body a 13 doskoky.

Článek

Dallas uspěl v třetím utkání za sebou a s bilancí sedmi vítězství a jedné porážky je nejlepším celkem soutěže. Washington se ovšem stal prvním týmem, který v této sezóně dokázal Dallasu nastřílet alespoň sto bodů.

Stackhouse původně neměl v prvním vzájemném utkání od draftu, během nějž ho Washington poslal do Dallasu výměnou za Antawna Jamisona, nastoupit v základní sestavě, zranění Michaela Finleyho ale donutilo trenéra Dona Nelsona změnit plány. A křídelní hráč se proti svému bývalému mužstvu blýskl v důležitých momentech třemi úspěšnými tříbodovými pokusy.

"Byl pro nás velkou posilou a podržel nás, zvlášť teď, když je Mike (Finley) zraněný," pochválil Nowitzki svého spoluhráče. "Potřebujeme někoho, kdo dokáže skórovat, a on byl v posledních dvou zápasech skvělý. Myslím, že pro nás v této sezóně vyhraje ještě spoustu zápasů," dodal. Stackhouse nastřílel 28 bodů i v předchozím zápase s New Jersey.

Až v druhém prodloužení vybojovali na vlastní palubovce vítězství hráči Miami. Pod vedením Shaquilla O'Neala, jenž zaznamenal 19 bodů a 18 doskoků, udolali Milwaukee 112:110. Hvězdou večera se stal Keyon Dooling, přestože v závěrečných 18 minutách zápasu odehrál jen sedm vteřin.

Na hřiště se Dooling dostal až 7,1 vteřiny před koncem prvního prodloužení v momentě, kdy Miami prohrávalo o dva body. Po chybě soupeře získal na vlastní polovině míč, po sólu přes celé hřiště skóroval a vynutil si druhé prodloužení.

Washington - Dallas 113:122
Nejvíc bodů: Jamison a Hughes 23 - Nowitzki 32
Philadelphia - Orlando 96:87
Nejvíc bodů: Iverson 29 - Hill 18
Miami - Milwaukee 112:110PP
Nejvíc bodů: O´Neal a E.Jones 19 - Van Horn 26
Seattle - Memphis 118:113
Nejvíc bodů: Allen 34 - Gasol 25
Sacramento - Denver 101:89
Nejvíc bodů: Miller 26 - Anthony 28

Reklama