Hlavní obsah

Liberec - Tilburg 3:0Volejbalisté Liberce postoupili ve Vyzývacím poháru do 3. kola

Gabrovo
Aktualizováno

Volejbalisté Liberce postoupili do 3. kola Vyzývacího poháru. Po vítězství 3:0 v Tilburgu nedovolila Dukla nizozemskému protivníkovi uhrát set ani v domácí odvetě a v prosinci ji čekají dva zápasy proti CSKA Sofia. Naopak volejbalisté Brna v odvetě 2. kola dnes prohráli v Bulharsku s Gabrovem 1:3 stejně jako před týdnem v domácím prostředí a v soutěži dohráli.

Článek

Zatímco před týdnem v Nizozemsku Severočeši vítězství doslova vydřeli, doma naopak prakticky nedali soupeři šanci. V prvním setu šli svěřenci trenéra Michala Nekoly do koncovky s uklidňujícím pětibodovým náskokem, druhé dějství pak skončilo pro hosty debaklem 25:8.

Mladý tým Tilburgu, který je v podstatě farmou věhlasného belgického Maaseiku, měl velké potíže s přihrávkou, v obraně pak nedokázal zastavit vynikajícího Hadravu. V třetím setu se hosté drželi nejdéle, uhráli 22 bodů, ale Hadravu při mečbolu opět neubránili.

Brňané vyhráli jen úvodní sadu

Brno, které se do Challenge Cupu vrátilo po pěti letech, přitom začalo nadějně a první sadu v Gabrovu vyhrálo 25:23. Pokračoval tak trend z úvodního duelu, v němž všechny čtyři sety skončily minimálním rozdílem dvou bodů.

Jenže pak už se domácí celek rozehrál a rezolutně kráčel za postupem. V dalších setech se už svěřenci trenéra Miroslava Malána ani v jednom případě nedostali přes 18 bodů a s evropskou soutěží se po dvou zápasech rozloučili.

Gabrovo v dalším kole Vyzývacího poháru narazí na švýcarský celek Chenois Ženeva, v němž hraje české libero Petr Kovář.

Vyzývací pohár volejbalistů, odvety 2. kola:
Dukla Liberec - STV Tilburg 3:0 (20, 8, 22)
Rozhodčí: Stan (Rum.), Lazarevič (Srb.). Čas: 68 min. Diváci: 600. První zápas 3:0, postoupil Liberec.
CVC Gabrovo - Volejbal Brno 3:1 (-23, 18, 17, 14)
Rozhodčí: Papageorgiu (Kypr), Mylonakis (Řec.). Čas: 97 min. Diváci: 1800. První zápas 3:1, postoupilo Gabrovo.

Reklama

Související témata: