Hlavní obsah

Česko - Rusko 22:31České házenkářky hladce prohrály na turnaji v Kyjevě s Ruskem

České házenkářky prohrály ve svém úvodním utkání turnaje o Turčinův pohár v Kyjevě s favorizovaným Ruskem 22:31. Svěřenkyně Jana Bašného od začátku tahaly v souboji účastnic prosincového mistrovství Evropy za kratší konec a v zápase ani jednou nevedly. V sobotu je čeká závěrečný duel tříčlenné skupiny A s Nizozemskem, v neděli pak utkání o umístění s jedním z celků ze skupiny B.

Článek

"Po herní stránce nebyl mezi oběma týmy takový rozdíl, ale nás zradilo zakončování. Nedali jsme několik sedmiček, trháků a náskoků z brankoviště i křídelních úhlů, které naše hráčky běžně proměňují," uvedl trenér Bašný na svazovém webu.

Ráz zápasu určil už jeho úvod. Rusky, jedny ze spolufavoritek evropského šampionátu, rychle získaly vedení 5:1, které si udržovaly. Český tým zásluhou tříbrankové šňůry sice snížil po trefě Martinkové na 10:12, jenže v závěru poločasu ztratil střelecké štěstí a do kabin šel s mankem šesti gólů.

To po změně stran ještě narostlo. Za stavu 12:23 si vzal Bašný oddechový čas, jeho svěřenkyně pak snížily na rozdíl sedmi branek, ale v závěru se jejich ztráta znovu zvětšila. "V druhé půli jsme pod tíhou vývoje doslova přestali běhat, a to si prostě nemůžeme dovolit. V tom bylo dnešní střetnutí doufám hodně poučné," poznamenal kouč.

Češky se v Kyjevě chystají na start evropského šampionátu. Po návratu z turnaje sehrají ještě dvě přípravná utkání s dalšími účastnicemi Eura Islanďankami ve Zlíně a v Luhačovicích, do mistrovství v Srbsku vstoupí v úterý 4. prosince zápasem s Ukrajinou. "Pokud chceme konkurovat týmům ze světové špičky, s kterými se budeme muset v Srbsku poměřit, musíme hrát na hranici svých možností, a to se nám dnes bohužel nedařilo. Hráčky se musejí potkat se stoprocentní formou, využívat šance a celý zápas vydržet s maximálním nasazením," doplnil Bašný.

Přípravný turnaj házenkářek v Kyjevě:
Skupina A:
ČR - Rusko 22:31 (10:16)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Müllnerová - Chrenková 5, Luzumová 4, Černá 3, Hrbková, Martinková a Vítková po 2, Keclíková, Matoušková, Poznarová a Salčáková po 1, Knedlíková, Kutlvašrová, Růčková, Selucká.
Tabulka:
1.Rusko211057:483
2.Nizozemsko101026:261
3.ČR100122:310

Reklama