Hlavní obsah

LeBron James táhne Cleveland

PRAHA

Po špatném startu do nového ročníku zámořské basketbalové NBA se zvedají hráči Clevelandu. Skvělými výkony v posledním týdnu je vede mladíček LeBron James. Po úvodních třech prohrách bylo vítězství Cavs nad Golden State 99:88 jejich čtvrtým v řadě. Nedaří se naopak New Jersey. Celek Nets prohrál po páté v řadě a je na posledním místě tabulky NBA. Výhru 80:69 si z New Jersey odvezl Houston.

Článek

V Clevelandu je po výhře nad Golden State hodně veselo. Tým je poprvé od roku 2001 v kladných statistikách, má více vyhraných utkání než proher. Vděčí za to z velké části mladému LeBronu Jamesovi. Jednička loňského draftu se činí, proti Golden State nastřílela 33 bodů a navíc přidala 12 doskoků.

Cavaliers byli v prvním poločase pasivní v ofenzívě, ale po změně stran přidali na agresivitě a těžili z trestných hodů. Těch v posledních 24 minutách házeli šestadvacet. Cleveland potvrdil dobré domácí výsledky proti Golden State, z posledních 11 zápasů vyhráli Warriors v Clevelandu jediný.

Houston se vzchopil

V zápase New Jersey s Houstonem měli raketový start domácí. Po necelých čtyřech minutách vedli 11:0 a vypadalo to na debakl Rockets. Ti se ale vzchopili průběh utkání otočili. Vyhráli přerušil minisérii dvou proher a naopak Nets si připsali třetí porážku v řadě. Navíc nastříleli pouhých 69 bodů, z pole proměnili jen 23 pokusů z 75.

Cleveland - Golden State 99:88
Nejvíce bodů: James 33 - Richardson 27
Nejvíce doskoků: Gooden 13 - Murphy 11
Nejvíce asistencí: Snow 7 - Dunleavy 7
New Jersey - Houston 69:80
Nejvíce bodů: Jefferson 17 - Jackson 18
Nejvíce doskoků: Jefferson 11 - Howard 9
Nejvíce asistencí: Planinic 4 - Jackson 4

Reklama