Hlavní obsah

VIDEO: Přeskočilo mu? Zmatený basketbalista útočil na vlastní koš

Brusel/Praha

Těžko říci, co se odehrávalo v hlavě belgického basketbalisty Pierra-Yvese Winkina, který v utkání nižší belgické divize zaútočil na vlastní koš. A to ne jednou, ale hned čtyřikrát za sebou!

Zmatený basketbalista

 
Článek

Občas se přihodí, že si po úvodním rozskoku některý z hráčů pomýlí strany a rozběhne se na vlastní koš, ale Winkinův případ patří do rubriky sportovní kuriozity. Basketbalistu celku Natoye totiž postihl zkrat poté, co doskočil míč po neproměněném trestném hodu soupeře. A zatímco jeho kolegové i hráči Andenne zamířili na druhou stranu hřiště, osamocený Winkin se pustil do boje s vlastním košem. Jednou, podruhé, potřetí i počtvrté....

Ani jeden ze střeleckých pokusů mu však naštěstí nevyšel a situaci – a konto týmu – zachránil až spoluhráč, jenž zmatenému Winkinovi míč vypíchl a sebral.

Co Winkina k nenadálému počinu vedlo a jak ho později vysvětlil v šatně spoluhráčům, není známo. Faktem je, že svým jednáním mnohé doslova fascinoval. Přinejmenším tedy trenéra soupeřova týmu, jak je na videu dobře patrné.

Reklama

Související témata: