Hlavní obsah

Washington - Portland 84:82Basketbalisté Washingtonu bez Veselého poprvé zvítězili

Basketbalisté Washingtonu Wizards se na třináctý pokus dočkali premiérové výhry v letošním ročníku NBA, když porazili Portland 84:82. Český reprezentant Jan Veselý však do utkání poprvé v sezoně nezasáhl.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Basketbalisté Washingtonu Wizards Nene (vlevo) a Chris Singleton se radují z výhry.

Článek

Washington v poslední čtvrtině promarnil patnáctibodový náskok, ale nakonec první vítězství po nejhorším vstupu do soutěže v historii klubu uhájil. Výhru pojistily dva trestné hody Emeky Okafora 39 vteřin před koncem. Nejlepším střelcem Wizards byl Jordan Crawford s 19 body. Jako náhradník přispěl ke klíčovému rozdílu v středečním utkání, protože lavička Washingtonu přestřílela tu portlandskou 46:4.

"Řekl jsem hráčům, že jsme právě prolomili led. Byl hodně tlustý, ale prolomili jsme ho. Tahle výhra je pro nás fajn, ať už jsme jí dosáhli jakkoli," řekl kouč vítězů Randy Wittman. "Tohle jsme potřebovali. Už jsme zapomínali, jakého to je vyhrát. Myslím, že teď se to rozjede," prohlásil Okafor.

Boston prohrál s Brooklynem

Boston prohrál s Brooklynem 83:95 poté, co přišel ve druhé čtvrtině o vyloučeného Rajona Ronda. V poslední minutě druhé části Kris Humphries fauloval Kevina Garnetta, jehož se Rondo vydal mstít. Výsledkem šarvátky bylo vyloučení Ronda, Humphriese a jeho spoluhráče Geralda Wallace. Rondo v zápase stihl jen šest bodů a tři asistence a po 37 zápasech nezaznamenal dvouciferný počet asistencí. Povedený výkon předvedl v dresu Nets čtyřicetiletý Jerry Stackhouse, který trefil pět ze šesti trojek a nasbíral 17 bodů.

James Harden se poprvé od svého přestupu vrátil do Oklahomy. Návrat mu však zhořkl, protože Oklahoma porazila Houston 120:98. Mužem zápasu byl Kevin Durant s 37 body, Serge Ibaka k výhře přispěl 23 body. Harden se v utkání trápil, když trefil jen tři z 16 pokusů z pole, ale díky trestným hodů zaznamenal 17 bodů. Z jeho spoluhráčů byl nejlepší Patrick Patterson s 27 body.

Ve skvělých výkonech pokračuje Memphis, který si poradil s Torontem 103:82. Grizzlies vyhráli pojedenácté ze 13 utkání.

New York zvítězil v Millwaukee 102:88. Střelcem utkání byl Carmelo Anthony, který za tři čtvrtiny stihl 29 bodů. Steve Novak k výhře přispěl 19 body.

Los Angeles Clippers porazili Minnesotu 101:95, čímž přerušili sérii čtyř proher. Dalším důvodem k oslavě Clippers je návrat Chaunceyho Billupse do sestavy. Billups nastoupil poprvé od 9. února letošního roku, kdy si v zápase s Orlandem poranil achilovku.

Výsledky NBA
Atlanta - Charlotte 94:91
Boston - Brooklyn 83:95
Chicago - Dallas 101:78
Detroit - Phoenix 117:77
LA Clippers - Minnesota 101:95
Memphis - Toronto 103:82
Milwaukee - New York 88:102
New Orleans - Utah 84:96
Oklahoma City - Houston 120:98
Orlando - San Antonio 89:110
Washington - Portland 84:82

Reklama

Související témata: