Hlavní obsah

Miami - San Antonio 105:100Miami přehrálo oslabené San Antonio. Tomu teď hrozí tvrdý trest

Miami
Aktualizováno

Trest od vedení NBA hrozí basketbalistům San Antonia za to, že tým nastoupil v zápase na palubovce Miami bez svých největších opor. Kouč Gregg Popovich totiž nechal, prý kvůli únavě, odletět domů hvězdy Tonyho Parkera, Tima Duncana a Manu Ginobiliho. Favorizované Miami udolalo oslabené Spurs 105:100.

Foto: Robert Sullivan, Reuters

Závěr utkání patřil obhájcům titulu z Miami v čele s Rayem Allenem (vlevo).

Článek

Komisionář zámořské ligy David Stern se fanouškům za jednání San Antonia omluvil. "Bylo to nepřijatelné rozhodnutí a budou následovat značné sankce," uvedl Stern.

I bez obvyklých opor se San Antoniu málem povedlo favorizované Miami zaskočit. Ještě dvě minuty a patnáct sekund před koncem utkání vedli Spurs 98:93. Závěr ale patřil obhájcům titulu v čele s Rayem Allenem, který definitivně otočil skóre trojkou 22 sekund před sirénou na 100:98.

"Tohle je těžká prohra. Nemůžu být víc pyšný na to, co hráči předvedli. Hráli jsme opravdu dobře, ale prostě to na výhru nestačilo," řekl po utkání Popovich. Nejlepším střelcem Spurs byl s 20 body Gary Neal, který však v koncovce neproměnil trojku, jíž mohl vyrovnat. Za Miami nastřílel 23 bodů LeBron James, 20 bodů přidal Allen.

Denver prohospodařil šestnáctibodový náskok

Ve druhém čtvrtečním utkání Golden State zvítězilo po divoké koncovce nad Denverem těsně 106:105. Hosté ve druhé půli prohospodařili šestnáctibodový náskok a museli dotahovat. Necelé čtyři sekundy před koncem čtvrté čtvrtiny vedli Warriors 106:103, ale hvězda hostů André Iguodala měl k dispozici tři trestné hody na vyrovnání. Iguodala trefil první dva, ale třetí nikoli.

Denveru se povedlo míč doskočit a vzít si oddechový čas. Po něm se míč dostal k Iguodalovi, který vyslal na koš úspěšnou trojkovou střelu. Hosté začali slavit vítězství tím, že odběhli do šatny. Warriors si však počkali na přezkoumání videa a sudí odhalili, že Iguodalova trojka přišla zlomek sekundy po závěrečné siréně, a tak se mohli začít radovat domácí.

Warriors k výhře dovedl David Lee s 31 body a devíti doskoky. Podkošový hráč přidal i šest asistencí a hlavně minul pouze dvě z 15 střel z pole.

Výsledky NBA:
Golden State - Denver 106:105
Miami - San Antonio 105:100

Reklama

Související témata: