Hlavní obsah

Washington - iami 105:101Washington šokoval výhrou nad Miami, Veselý nehrál

Washington
Aktualizováno

Teprve podruhé v letošní sezóně zvítězili basketbalisté Washingtonu a získali skalp úřadujícího obhájce titulu z Miami. Wizard senzačně porazili Heat 105:101, ale český hráč Jan Veselý u toho nebyl.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Miami nepomohl ani první triple double v novém ročníku LeBrona Jamese.

Článek

Wizards, kteří se radovali poprvé v sezóně po 13 nezdarech ve středu proti Portlandu, vybojovali druhé vítězství nečekaně proti mistrům. Těm nepomohl ani první triple double v novém ročníku LeBrona Jamese, který vstřelil 26 bodů, nasbíral 13 doskoků a 11 asistencí. Ve vypjatém závěru však neproměnil dva tříbodové pokusy.

Hráči Heat sice smazali dvanáctibodové manko z třetí čtvrtiny, ale v koncovce překvapení neodvrátili. Veselý do hry nezasáhl podruhé v sezoně. Lídrem nejhoršího týmu soutěže byl náhradník Jordan Crawford s 22 body a šesti asistencemi. Lavička Wizards přehrála své protějšky 64:31.

"Konečně jsme se poučili. Takových těsných zápasů už jsme prohráli. Dnes se nám povedlo dodržet plán," řekl jeden z klíčových hráčů Washingtonu Kevin Seraphin, jenž k výhře přispěl 16 body a 10 doskoky. "Říkal jsem klukům, že jediní lidé, kteří si myslí, že mají šanci, jsou v téhle šatně," uvedl trenér Randy Wittman. "Řekl jsem jim, že potřebujeme zápas, kterým dáme něco najevo. A jaká by mohla být lepší příležitost než porazit zrovna tenhle tým? Vzali si to k srdci," liboval si kouč Washingtonu.

Lakers si připsali další prohru

Další prohru si připsali Los Angeles Lakers, kteří podlehli Houstonu 105:107. Lakers promarnili sedmnáctibodový náskok a opět nezvládli poslední čtvrtinu. Houston v závěru použil taktiku faulů na Dwighta Howarda, který za poslední tři a půl minuty utkání proměnil jen pět z deseti trestných hodů, čehož domácí Rockets využili k obratu. Hosté ještě měli šanci na odvrácení desáté prohry z 18 utkání, ale Kobe Bryant ani Metta World Peace se do koše netrefili.

Bryant nastřílel 39 bodů, ale spotřeboval na ně 31 pokusů z pole. Lakers nastoupili bez zraněného Paua Gasola. Rockets střelecky táhli náhradníci Toney Douglas (22 bodů) a Greg Smith s 21 body.

Memphis udolal Phoenix

Memphis udolal Phoenix 108:98 po prodloužení. Hvězdou utkání byl domácí Zach Randolph s 38 body a 22 doskoky. Hrozbu čtvrté prohry v sezóně odvrátil vyrovnávací střelou 15 vteřin před koncem čtvrté části Rudy Gay a prodloužení už Grizzlies ovládli jasně 14:4.

Oklahoma zvítězila v Brooklynu 117:111 a připsala si šestou výhru v řadě. Hosty dovedl k úspěchu Kevin Durant s 32 body. Domácím, kteří nastoupili bez Brooka Lopeze, nestačilo 33 bodů Derona Williamse.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Oklahoma City 111:117
Chicago - Indiana 76:80
Houston - LA Lakers 107:105
Memphis - Phoenix 108:98 PP
hiladelphia - Minnesota 88:105
Washington - Miami 105:101

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články