Hlavní obsah

Liberečtí volejbalisté zdolali finalisty Klubového poháru

PLOJEŠŤ/LIBEREC

Volejbalisté Dukly Liberec zvítězili v osmifinálové skupině D Klubového poháru nad loňským finalistou této soutěže, rumunským klubem Deltacons Tulcea. Naopak kladenští volejbalisté nestačili ve stejné soutěži na rumunský Petrom Ploješť.

Článek

Liberec po nešťastné úvodní prohře na Tenerife zahrál doma výborně, těžil hlavně z účinného servisu a přesného útoku. První set byl vyrovnaný jen do stavu 8:8, pak Liberečtí odskočili na rozdíl tří bodů a svůj náskok postupně zvyšovali až na konečných 25:17.

Trenér Petr Brom po utkání prohlásil, že už od rána své svěřence zasvěcoval do tajů rumunské mentality. "Rumuni jsou mančafty, na které když se přitvrdí hned od začátku, tak je jejich výkon poloviční," řekl. "Proto jsme šli hned od začátku zápasu do všeho naplno, hlavně na podání. A na průběhu prvních dvou setů bylo taky vidět, že Rumuni nevědí, co mají hrát," pochvaloval si Brom.

Kouč vedoucího celku české extraligy uznal, že Tulceu oslabila absence zraněného prvního nahrávače. "Co se týká třetího setu, tak v jeho koncovce jsme si ho zdramatizovali sami, když jsme ztratili čtyřbodové vedení. Ale nakonec jsme i tento set vyhráli," oddechl si Brom.

Dukla Liberec - Deltacons Tulcea 3:0 (17, 16, 23)
Rozhodčí: Prodanovič, Vedriš (oba Chorv.). Čas: 63 min. Diváci: 600.
Sestava Liberce: Ticháček, Rejlek, Bíza, Jeslínek, Dittrich, Zadražil, libero Kryštof - Veselý.
Tabulka skupiny D:
1. Liberec2115:33
2. Tulcea2113:53
3. Tenerife1103:22
4. Ankara1012:31

Kladenským se po úvodním hladkém vítězství nad bulharskou Dupnicí druhý pohárový zápas nepovedl. "Jenom v prvním setu jsme byli do půlky lepší, vedli jsme ještě 16:14, ale pak se to otočilo a už jsme jen dotahovali," řekl ČTK asistent trenéra Jan Svoboda.

Za největší rozdíl mezi týmy označil přesnější hru domácích. "Nebyli výrazně lepší, ale dělali výrazně míň chyb. My jsme hráli bez odvahy, a to v pohárech venku nejde," prohlásil Svoboda. "Tři nula je krutý výsledek, ale po takovém výkonu asi spravedlivý. Těžko se mi to říká, je to soupeř k poražení," doplnil kladenský asistent.

Petrom Ploješť - VK Kladno 3:0 (22, 20, 23)
Rozhodčí: Glucheňkij, Kovalskij (oba Rus.). Čas: 82 min. Diváci: 500.
Sestava Kladna: Masný, Rybníček, Napier, Ogurčák, Pakosta, Holubec, libero Kovář - Janušek, Skladaný.
Tabulka skupiny C:
1. Rotterdam2206:04
2. Kladno2113:33
3. Ploješť2113:33
4. Dupnica2020:62

Reklama

Související témata: