Hlavní obsah

Houston - San Antonio 126:134Basketbalisté Houstonu nastříleli v NBA 126 bodů, přesto prohráli

New York

Ani úctyhodných 126 bodů nepomohlo basketbalistům Houstonu k vítězství nad San Antoniem, kterému v pondělním duelu NBA podlehli 126:134. Spurs tak jsou s osmnácti výhrami a jen čtyřmi porážkami nejlepší v lize.

Foto: Pat Sullivan, ČTK/AP

V týmu San Antonia se předvedl zejména Gary Neal (vlevo), který si celkem připsal 29 bodů.

Článek

V týmu hostů se blýskli zejména neomylný střelec trojek Gary Neal, který si celkem připsal 29 bodů, a Tony Parker. Ten dosáhl ceněného triple-double za 27 bodů, 12 doskoků a stejný počet asistencí.

Houstonu zato v "texaské přestřelce" nepomohlo k úspěchu ani 38 bodů Jeremyho Lina, jenž si vyrovnal osobní rekord v NBA a odehrál nejlepší utkání v dresu Rockets. Ti se proti Spurs museli obejít bez své největší hvězdy Jamese Hardena, jenž nenastoupil kvůli zraněnému kotníku.

"Ve své sedmnáctileté kariéře už jsem zažil snad stokrát, že týmu chybí jedna nebo dvě největší hvězdy, ale bez nich hraje uvolněně a všichni se začnou trefovat. Počítáte s tím, mluvíte o tom, ale pořád se to děje," řekl po utkání hostující Manu Ginobili na adresu oslabeného soupeře.

Miami si poradilo s Atlantou

Ve šlágru Východní konference si Miami poradilo s Atlantou 101:92. Obhájci titulu v třetí čtvrtině odskočili protivníkovi díky šňůře 10:2, z čehož se Hawks už nevzpamatovali.

Vítěze táhly tradiční hvězdy. LeBron James nastřílel 27 bodů a Dwyane Wade jen o jeden méně, když se trefil jedenáctkrát z 13 pokusů z pole. Atlanta prohrála teprve podruhé z posledních jedenácti utkání.

Dallas přejel Sacramento

Dallas si poradil se Sacramentem jednoznačně 119:96, Kings na jeho půdě prohráli už posedmnácté v řadě. Za vítěze si O.J. Mayo připsal 19 bodů, i pět jeho spoluhráčů se dostalo do dvouciferných čísel.

Rozehrávač Philadelphie Jrue Holiday dovedl 25 body a osmi asistencemi Sixers k výhře 104:97 nad Detroitem. Portland porazil Toronto 92:74 i přesto, že Trail Blazers netrefili z dvaceti pokusů ani jednu trojku.

Výsledky NBA:
Charlotte - Golden State 96:104
Dallas - Sacramento 119:96
Houston - San Antonio 126:134PP
Miami - Atlanta 101:92
Philadelphia - Detroit 104:97
Portland - Toronto 92:74

Reklama