Hlavní obsah

New Orleans - Washington 70:77Washington už s Veselým urval třetí vítězství

Třetí vítězství doslova vydolovali basketbalisté Washingtonu na palubovce New Orleans. U vítězství Wizards 77:70 byl i český hráč Jan Veselý, který se vrátil do sestavy po třech zápasech.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Nováček v dresu Wizards Bradley Beal dal 15 bodů.

Článek

Washington vstoupil do utkání velmi špatně a za první čtvrtinu nastřílel pouze 11 bodů. Hornets vedli ještě v úvodu poslední čtvrtiny o čtyři body, ale v pravý čas převzali otěže utkání Wizards, kteří vybojovali třetí výhru z 18 utkání.

Kouč se cítil, jako v zubařském křesle

"V první čtvrtině jsem se cítil, jako kdyby mi tahali zub u doktora bez injekce, opravdu to bolelo," komentoval trenér Washingtonu Randy Wittman výkon svého týmu v úvodní části.

Wizards táhl Jordan Crawford s 26 body. Čtyřiadvacetiletý hráč popáté v sezoně nastoupil v základní sestavě a v poslední čtvrtině sám přestřílel celý tým soupeře 12:10. Na druhou stranu Crawford trefil jen devět z 24 střel z pole. Nováček Bradley Beal přidal 15 bodů. Veselý za tři a půl minuty na hřišti stihl dva doskoky, jednu asistenci, ale jeho jediný střelecký pokus byl zblokován.

Lakers utrpěli třetí prohru

Třetí prohru za sebou utrpěli Los Angeles Lakers, kteří podlehli v Clevelandu 94:100. Lakers opět nezachránil ani Kobe Bryant, který nastřílel své sezónní maximum 42 bodů. Dwight Howard přidal 19 bodů a 20 doskoků. Po deseti zápasech se na hřiště vrátil Kyrie Irving, jenž dovedl Cavaliers k vítězství 28 body a 11 asistencemi. Na 28 bodů se dostal i C.J. Miles a 20 bodů přidal Anders Varejao.

"Jsem jedním z nejrychlejších hráčů našeho týmu a sám hraju jako padesátiletý. Co vám to říká? Že jsme sakra pomalí," řekl po utkání lídr Lakers Kobe Bryant, kterému je 34 let.

Derby pro Knicks

New York Knicks vyhráli derby s Brooklynem a srovnali tak letošní stav vzájemných zápasů na 1:1. Nets v utkání prohospodařili sedmnáctibodový náskok a prohráli 97:100.

Knicks měli ve svém středu dva hrdiny. Prvním byl Carmelo Anthony, který udržel svůj tým ve hře 45 body. Druhým byl Jason Kidd, jenž 24 sekund před koncem utkání trefil rozhodující trojku. Kidd byl navíc u svého pokusu faulován, ale trestný hod neproměnil. Na druhé straně ale nedokázal vyrovnat Gerald Wallace ani Darren Williams. Kidd v utkání zaznamenal 18 bodů, když trefil šest z osmi trojek.

Los Angeles Clippers vyhráli na půdě Chicaga 94:89 a připsali si sedmé vítězství za sebou. Blake Griffin k výhře pomohl 22 body a 10 doskoky, Chris Paul přidal 18 bodů. Chicagu nestačilo 24 bodů a 11 doskoků Carlose Boozera.

Výsledky NBA:
Brooklyn - New York 97:100
Chicago - LA Clippers 89:94
Cleveland - LA Lakers 100:94
Detroit - Denver 94:101
New Orleans - Washington 70:77 (za hosty Veselý 2 doskoky a 1 asistence).

Reklama

Související témata: