Hlavní obsah

New York - LA Lakers 116:107Knicks jsou doma stále neporaženi, takovou sérii zažili naposledy před deseti lety

New York

Naposledy takovou vítěznou sérii v NBA zažili v sezóně 1992/93. Basketbalisté New Yorku Knicks drží v Madison Square Garden neporazitelnost i po duelu s Los Angeles Lakers, ve kterém zvítězili 116:107.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Strůjcem úspěchu Knicks byl Carmelo Anthony.

Článek

Strůjcem úspěchu byl Carmelo Anthony, který už v první čtvrtině nastřílel 22 bodů, když proměnil devět z deseti střel, a celkem se dostal na třicet. Jeho čas na palubovce přitom omezilo na pouhých 22 minut zranění kotníku, které by ale nemělo být vážné. Kobe Bryant v dresu Lakers dal o bod víc, na palubovce strávil ale jednou tolik času.

Drtivý nástup newyorského týmu znamenal ve druhé čtvrtině vedení o 26 bodů. Lakers už pak čtvrtou prohru za sebou nedokázali odvrátit, výsledek byl zvlášť hořký pro nového kouče losangeleského velkoklubu Mika D'Antoniho, který se v minulé sezóně musel poroučet právě od Knicks.

"Carmelo byl v první čtvrtině neuvěřitelný. A my máme před sebou spoustu práce," konstatoval D'Antoni, který stále postrádá zraněné hvězdy Paua Gasola a Steva Nashe. O soupeři kouč řekl, že v současnosti hraje tak, jak si přál za svého působení u týmu. Knicks mají v celé NBA nejméně ztrát míče a nejvíce úspěšných trojek.

"Chtěl jsem je porazit. Chtěl jsem porazit Lakers, ale nemělo to nic společného s Mikem (D'Antonim)," řekl po utkání Anthony, jenž se v předchozí sezoně pod D'Antoniho vedením trápil a spekulovalo se i o jejich sporech.

Lepší bilanci má jen Oklahoma

Lepší bilanci než Knicks má v lize už jen Oklahoma, protože dosud druhé San Antonio prohrálo s Portlandem 90:98 a připsalo si druhou porážku za sebou. Nováček ligy Damian Lillard přispěl k výhře Trail Blazers osobním rekordem v podobě 29 bodů.

Výsledky NBA:
Atlanta - Charlotte 113:90
New York - LA Lakers 116:107
Portland - San Antonio 98:90

Reklama