Hlavní obsah

Portland - New Orleans 95:94Portlandu zachránil zápas v poslední vteřině nováček NBA Lillard

Aktualizováno

Trojkou v poslední vteřině zařídil těsnou výhru 95:94 basketbalistům Portlandu nad New Orleans nováček NBA Damian Lillard. Postaral se tak o třetí vítězství v řadě svého týmu. Čtyřiatřiceti body zajistil Kobe Bryant výhru Los Angeles Lakers na palubovce Philadelphie 111:98.

Foto: Steve Dipaola, Reuters

Nováček Damian Lillard zářil v dresu Portlandu.

Článek

Portland proti New Orleans málem ztratili vyhraný zápas. Hornets totiž ve druhém poločase dotáhli šestnáctibodové manko. Klíčový okamžik utkání přišel za stavu 92:92 čtyři sekundy před koncem. Portland po vhazování ze zázemí nechal míč v rukou Lillarda a ten dal tříbodový koš. Hornets už stačili jen zkorigovat za dva body.

"Už když se mi povedlo vystřelit přes ruce obránce, tak jsem si říkal, že to vypadá dobře, že to tam asi spadne," řekl Lillard, který v utkání nastřílel 16 bodů.

Lakers na hřišti Philadelphie stihli za první poločas nastřílet 60 bodů, k nimž si pomohli i deseti trojkami. Hosté měli hned šest hráčů v dvouciferných číslech a poprvé od 20. listopadu vyhráli dvě utkání po sobě. Střelcem zápasu byl Bryant, Metta World Peace přidal 19 bodů a osobní rekord 16 doskoků. Za domácí nastřílel 30 bodů Nick Young.

Toronto porazilo Houston 103:96. K šesté výhře Raptors výrazně pomohl José Calderón svým druhým triple-double v kariéře. Španělský rozehrávač zaznamenal 17 bodů, 14 asistencí, 10 doskoků a neztratil ani jeden míč. Houstonu nestačilo 28 bodů Jamese Hardena.

Denver smetl domácí Sacramento

Denver zvítězil v Sacramentu jednoznačně 122:97. Nuggets měli šest dvouciferných střelců. Nejlepším byl JaVale McGee, který stihl 19 bodů za 17 minut.

Výsledky NBA:
Philadelphia - LA Lakers 98:111
Portland - New Orleans 95:94
Sacramento - Denver 97:122
Toronto - Houston 103:96

Reklama

Související témata: