Hlavní obsah

Prostějov v extralize volejbalistek poprvé od dubna 2009 prohrál

Domácí volejbalové suverénky z Prostějova zakončily kalendářní rok nečekanou porážkou. Extraligové mistryně z posledních čtyř sezón ve čtvrtek v 15. kole podlehly na svém hřišti 0:3 Frýdku-Místku a na domácí scéně prohrály poprvé od dubna 2009.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Juliana Gomesová z Prostějova.

Článek

Prostějovské volejbalistky, jež nastoupily bez několika zraněných opor, prohrály všechny sety těsně - 24:26, 23:25 a 23:25. Dosud posledním tuzemským přemožitelem Hanaček bylo Brno, jež ve druhém utkání finálové série sezóny 2008/09 dokázalo svěřenkyně Miroslava Čady porazit 3:2. V základní části prohrál Prostějov téměř na den přesně před čtyřmi lety 0:3 v Olomouci.

Kouč Čada měl ve čtvrtek k dispozici značně osekaný kádr. Libero či smečařka Šárka Melichárková je dlouhodobě mimo hru s přetrženými vazy v koleně, nahrávačka Michaela Jelínková i libero Markéta Chlumská jsou čerstvě po artroskopii kolena a smečařka Anna Veliká se po tříměsíčním působení vrátila do Izraele.

"Navíc (Saskia) Hippeová měla autonehodu a zápolíme ještě se zraněními dalších hráček, takže hrajeme v kombinované sestavě. Náš výkon byl neproduktivní, takřka jsme nebránili," řekl ČTK trenér Čada. "Frýdek nás přehrál nadšeným výkonem," dodal na adresu soupeře, který už jeho svěřenkyně potrápil v listopadu, kdy jim dokázal sebrat set.

Navzdory porážce mají prostějovské volejbalistky na prvním místě bezpečný šestibodový náskok před druhým Olympem Praha. Frýdek-Místek je čtvrtý.

Uniqa extraliga volejbalistek - 15. kolo:
Prostějov - Frýdek-Místek 0:3 (-24, -23, -23)
Nejvíce bodů: Soaresová 12, Kossanyiová 11, Zarkovová 10 - Závodná 15, D. Pavelková 13, Kojdová a Holišová 10.

Reklama

Související témata: