Hlavní obsah

Wizards si prožili nejhorší utkání v ročníku. Ani Veselý s neveselým výsledkem nic nenadělal

Tým basketbalisty Jana Veselého Washington utrpěl v NBA na palubovce Detroitu největší debakl dosavadní sezóny. Klub z hlavního města USA, také nejhorší tým letošní sezóny NBA, oslabený o další dva marody nastřílel jen 68 bodů a podlehl poměrem 68:100. Veselý nasbíral šest bodů.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Washingtonský Cartier Martin (vlevo) střílí přes Kyla Singlera z Detroitu.

Článek

„Omlouvám se našim majitelům i fanouškům doma, kteří se na tenhle zápas dívali a jestli vydrželi až do konce. Já osobně bych to po pěti minutách vypnul," prohlásil trenér Washingtonu Randy Wittman. Nejhorší klub ligy prohrál pošesté za sebou, naopak Detroit se po stejně dlouhé sérii dočkal vítězství.

Vedle dlouhodobě zraněných Johna Walla, Trevora Bookera, A. J. Price a Trevora Arizy nenastoupili v dresu Wizards ani zkušený pivot Nené a nováček Bradley Beal. Jejich absence dala Veselému více prostoru, odehrál 26 minut, jenže z devíti střel proměnil jen tři a ze dvou šestek ani jednu.

Divoký zápas se v pátek odehrál v New Yorku, kam přijelo Chicago. Domácí padli 106:110 a diváci viděli hned čtyři vyloučené hráče. Z týmu Knicks skončil předčasně hvězdný Carmelo Anthony i trenér Mike Woodson pro dvě technické chyby, po srážce a následné hádce museli ze hřiště také domácí pivot Tyson Chandler a chicagský Joakim Noah.

Povedený dojezd New Yorku

New York nastřílel v poslední čtvrtině po velké stíhací jízdě 45 bodů, jenže druhou prohru v sezóně ve své Madison Square Garden i druhou s týmem Bulls neodvrátil. Anthony a z týmu vítězů Luol Deng dali shodně po 29 bodech.

V pátečním programu jejich střelecký výkon předčil pouze Paul Pierce z Bostonu, jenže 35 body porážku s Milwaukee po prodloužení (94:99) neodvrátil. V řádné hrací době Pierce zachránil alespoň domácím prodloužení, protože dvě a půl sekundy před koncem proměnil tříbodový pokus.

NBA
Detroit - Washington 100:68 (za hosty Veselý 6 bodů)
Boston - Milwaukee 94:99 po prodl.
Cleveland - Indiana 89:99
Golden State - Charlotte 115:100
LA Clippers - Sacramento 97:85
Memphis - Dallas 92:82
New York - Chicago 106:110
Philadelphia - Atlanta 99:80
San Antonio - New Orleans 99:94
Toronto - Orlando 93:90

Reklama

Související témata: