Hlavní obsah

Oklahoma - Dallas 111:105 PPBasketbalisté Oklahomy porazili v NBA po prodloužení Dallas

Basketbalisté Oklahomy zdolali v NBA Dallas 111:105 po prodloužení. Ve druhém čtvrtečním utkání zvítězili popatnácté v řadě hráči Los Angeles Clippers, kteří uštědřili Bostonu debakl 106:77.

Foto: Bill Waugh, Reuters

Kevin Durant (vlevo) z týmu Oklahoma City v souboji s Vincem Carterem z Dallasu.

Článek

Oklahoma na svém hřišti po většinu utkání prohrávala, ale v závěru čtvrté čtvrtiny otočila skóre šňůrou 9:2. Prodloužení Dallasu zachránil nevídanou trojkou se závěrečným klaksonem Darren Collison. Nejlepší střelec Mavericks v utkání totiž v časové tísni vystřelil, ačkoli dostal přihrávku do vzduchu a nestihl ani dopadnout na zem.

Prodloužení ale ovládli domácí Thunder. Osm bodů v něm obstaral Russel Westbrook, kterému se jinak v utkání střelecky moc nedařilo: celkem zaznamenal 16 bodů a deset asistencí.

Střelcem zápasu byl Kevin Durant s 40 body, Serge Ibaka ve vítězném týmu přidal 19 bodů a 17 doskoků. Dallas vedl s 32 body Collison, Dirk Nowitzki ve svém druhém utkání po rekonvalescenci zaznamenal devět bodů a šest doskoků.

Clippers zvítězili popatnácté v řadě

"Oba týmy hrály s maximálním úsilím. My máme očividně na čem pracovat. Dnes byl fenomenální Serge Ibaka," pochválil trenér Oklahomy Scott Brooks svého španělského svěřence.

Clippers se stali prvním týmem po čtyřech letech, který dokázal zvítězit patnáctkrát za sebou. Posledním celkem s takovou sérií byl přitom právě Boston.

Clippers na soupeře udeřili a po osmi minutách už vedli 24:9. Domácí mužstvo v utkání ani jednou neprohrávalo a nakonec zvítězilo o 29 bodů. Nyní mají Clippers v celé NBA nejlepší bilanci, čítající 23 výher a šest porážek.

Clippers střelecky vedli náhradníci Matt Barnes (21 bodů) a Jamal Crawford s 17 body. Za Boston nastřílel 16 bodů Kevin Garnett.

NBA:
LA Clippers - Boston 106:77
Oklahoma City - Dallas 111:105 po prodl..

Reklama