Hlavní obsah

Miami - Washington 99:71Wizards nestačili na mistry z Miami, Veselý dal šest bodů

Basketbalisté Washingtonu prohráli v NBA na palubovce obhájce titulu Miami 71:99. Jan Veselý v utkání nasbíral šest bodů a dva doskoky. V trápení pokračují Los Angeles Lakers, kteří doma podlehli Denveru 105:112.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Jan Veselý se marně snaží zastavit největší hvězdu Miami LeBrona Jamese.

Článek

Washington nebyl v utkání s favoritem bez šance na úspěch, ale všechno změnila poslední čtvrtina. Wizards dali své poslední body sedm minut před koncem zápasy a hráči Heat zakončili zápas šňůrou 21:0.

"Ani jsem si nevšiml, jak dlouhá ta série byla," řekl pivot Washingtonu Emeka Okafor. "To se stává. Nejdřív jsme byli ve hře a pak ne."

Základní pětka Washingtonu proměnila jen 11 ze 44 pokusů z pole. Nejlépe stříleli náhradníci Kevin Seraphin se 14 a Cartier Martin s 13 body. Veselý za necelých 18 minut na hřišti proměnil všechny tři střely včetně dvou smečí. Miami táhl LeBron James s 24 body, Ray Allen dal 20 bodů.

Los Angeles Lakers prohráli potřetí za sebou. O výhře Denveru definitivně rozhodl trojkou 13 vteřin před koncem Danilo Gallinari, který nastřílel celkem 20 bodů. Ještě o bod více nastřílel jeho spoluhráč Ty Lawson, který přidal i 10 asistencí. Lakers nepomohlo k výhře 29 bodů Kobeho Bryanta ani 14 bodů a 26 doskoků Dwighta Howarda.

"Je to pro nás skvělé vítězství, ale musíme zůstat při zemi. Před zápasem jsem hráčům řekl, že si nepamatuju, kdy naposledy jsme tady v základní části vyhráli," řekl trenér Denveru George Karl.

Charlotte zachránilo prodloužení

Charlotte zvítězilo v Detroitu 108:101 po prodloužení. V normální hrací době hosty zachránil vyrovnávacím košem šest sekund před koncem Kemba Walker, který vedl statistiky vítězů s 20 body. Ben Gordon proti svému bývalému týmu dal 18 bodů. Detroit vedl s 21 body Tayshaun Prince.

Výsledky NBA:
Toronto - Oklahoma City 92:104
Miami - Washington 99:71
LA Lakers - Denver 105:112
Phoenix - Memphis 81:92
Detroit - Charlotte 101:108 PP

Reklama

Související témata: