Hlavní obsah

Švédsko - ČR 32:26Čeští házenkáři prohráli na úvod Lednového turnaje se Švédskem

Uppsala

Čeští házenkáři podlehli na úvod Lednového turnaje v Uppsale domácímu Švédsku 26:32. Nevyšel jim první poločas, který prohráli 10:17. V pátek večer reprezentanti v druhém utkání změří síly s Norskem.

Článek

Na rozdíl od Novoročního turnaje na jižní Moravě mohou trenéři Vladimír Haber a Jaroslav Hudeček využít opory v čele s třetím nejlepším házenkářem světa za minulý rok Filipem Jíchou. Úvod prvního zápasu ale národnímu týmu vůbec nevyšel.

Švédové začali velkým náporem a po pár minutách odskočili do vedení 5:1. Svůj náskok brzy zvýšili až na sedm gólů a do kabiny šli Češi za nepříznivého stavu 10:17. Po změně stran hostující celek zlepšil hru, dvakrát se ve skóre přiblížil na dvě branky, zvrátit nepříznivý stav už ale nedokázal.

Turnaj na severu Evropy slouží národnímu týmu jako prověrka před klíčovým dubnovým dvojzápasem kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Německu. Lednového poháru se vedle Čechů, Švédů a Norů účastní ještě Rakušané. Všechny čtyři celky nepostoupily na světový šampionát, který startuje v pátek ve Španělsku.

Lednový pohár házenkářů v Uppsale (Švédsko):
Švédsko - ČR 32:26 (17:10)
Sestava a branky ČR: Štochl, Mrkva, Petržala - Juříček 8, Horák 6, Jícha 4, Stržínek 3, Motl 3/1, Zdráhala 2, Vraný, Hrstka, Jurka, Číp, Šulc, Sklenák, Kubeš.
Norsko - Rakousko 32:34 (16:17)

Reklama

Související témata: