Hlavní obsah

Washington - Atlanta 93:83Washington zvítězil podruhé za sebou, Veselý měl dva doskoky

Washington

Dva doskoky pod vlastním košem a pět osobních chyb si za necelých pět minut, co byl na hřišti, připsal český basketbalista Jan Veselý v zápase Washingtonu s Atlantou. Wizards na své palubovce zvítězili 93:83 a poprvé v této sezóně vyhráli dvakrát po sobě.

Foto: Richard Lipski, ČTK/AP

Wizards navázali na předchozí překvapivé vítězství nad lídrem soutěže Oklahomou.

Článek

V sestavě Washingtonu se objevil klíčový rozehrávač John Wall, kterého na dlouho vyřadilo ze hry zranění kolena, a hned ukázal svou platnost. Nejhoršímu týmu NBA pomohl k šesté výhře 14 body a čtyřmi asistencemi. Wizards navázali na předchozí překvapivé vítězství nad lídrem soutěže Oklahomou.

"Teď je ta hra o něčem jiném," komentoval kouč Randy Wittman návrat Walla, jenž odehrál 21 minut. "Je to pořád stejný ročník, ale rozhodně nový život," konstatoval další rozehrávač Washingtonu A.J. Price.

Chalmers nečekanou hvězdou Miami

Nečekanou hvězdou Miami se stal při vítězství v Sacramentu 128:99 Mario Chalmers, jenž přispěl k výhře obhájců titulu 34 body. K životnímu střeleckému výkonu si pomohl hned deseti tříbodovými koši, čímž vyrovnal klubový rekord. "Byl úžasný. Posílal to tam celou dobu," chválil Chalmerse LeBron James, jenž zaznamenal 20 bodů a sedm asistencí.

Sérii deseti porážek ukončilo Orlando, které zvítězilo na palubovce Los Angeles Clippers 104:101. Domácí tím přišli o dělené první místo v soutěži. Třiceti body se na vítězství Orlanda podílel Arron Afflalo, na straně poražených měl stejně bodů Blake Griffin.

Výsledky NBA:
Washington - Atlanta 93:83 (Veselý 2 doskoky)
Chicago - Phoenix 81:97
Dallas - Memphis 104:83
Detroit - Utah 87:90
Indiana - Charlotte 96:88
LA Clippers - Orlando 101:104
Philadelphia - Houston 107:100
Sacramento - Miami 99:128

Reklama

Související témata: