Hlavní obsah

Washington - Orlando 120:91Veselý pomohl 10 body k třetí výhře Washingtonu za sebou

Basketbalisté Washingtonu porazili Orlando 120:91 a zvítězili potřetí za sebou. K nejdelší úspěšné sérii nejhoršího týmu NBA v této sezóně pomohl i český hráč Jan Veselý, který se na vítězství podílel 10 body, sedmi doskoky a čtyřmi asistencemi.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Český basketbalista Jan Veselý.

Článek

Wizards vedli už ve druhé části až o 19 bodů, ale konec první půle prohráli 0:13, a tak v poločase měli jen šestibodový náskok. Po změně stran však Washington pokračoval v dobrém výkonu z úvodu a připsal si nakonec nejvyšší vítězství v sezóně. Statistiky vítězů vedl Emeka Okafor s 19 body a 11 doskoky, po 18 bodech přidali A.J. Price a Kevin Seraphin.

"Přišlo to zničehonic, ale najednou hrajeme strašně rychle," pochvaloval si křídelní hráč Wizards Bradley Beal. Celý tým Washingtonu proti Orlandu nasbíral 32 asistencí, což je nejvíce v sezóně.

Veselý si vyrovnal sezónní maxima v bodech a doskocích. Svůj výkon navíc podpořil čtyřmi asistencemi a jedním ziskem, avšak opět nasbíral pět faulů. Ostravský rodák odehrál necelých 25 minut a byl nejlepším hráčem utkání v bilanci plus/minus, když si připsal +29.

Ve šlágru Západní konference zvítězili překvapivě jasně Los Angeles Clippers na palubovce Memphisu 99:73. Oba týmy se musely obejít bez klíčových hráčů. Domácím chyběl Rudy Gay, hostům scházel Chris Paul. Clippers předvedli vyvážený týmový výkon a už v poločase vedli o 19 bodů. Nejlepšími střelci vítězů byli se 16 body Matt Barnes a Jamal Crawford.

Utah přehrál Miami

Utah přehrál Miami 104:97. Nad obhájcem titulu vedl až o 21 bodů, ale tři minuty před koncem už to bylo pouze o tři. Poté se ale nejlepší střelec zápasu LeBron James (32 bodů) dopustil nejprve srážení míče a v dalším útoku fauloval, a tak k obratu nedošlo. Domácí vedl s 23 body Al Jefferson, 22 bodů přidal Gordon Hayward.

Trenér Miami Erik Spoelstra udělal překvapivý tah, když v poslední čtvrtině nechal na lavičce Dwyana Wada, který do té doby nastřílel 11 bodů. Heat prohráli šest z poslední deseti utkání.

Atlanta předvedla ostudný výkon

Ostudný výkon předvedla Atlanta, která prohrála v Chicagu 58:97. Atlanta ve druhé čtvrtině nastřílela pouhých pět bodů. Za první poločas dali Hawks 20 bodů, čímž atakovali dosavadní minimum v NBA. To s 19 body drží Los Angeles Clippers z roku 1999.

"To bylo hodně trapné. Je čas udělat průvan, přijdou změny," řekl po debaklu trenér Atlanty Larry Drew.

Oklahoma přehrála Phoenix 102:90. Na třicáté výhře vedoucího celku NBA se opět výrazně podílelo dynamické duo Kevin Durant - Russell Westbrook. Prvně jmenovaný nastřílel 41 a druhý přidal 36 bodů. Oba se postarali o 47 z 51 bodů Oklahomy ve druhém poločase.

Výsledky NBA:
Boston - Charlotte 100:89
Chicago - Atlanta 97:58
Dallas - Minnesota 113:98
Memphis - LA Clippers 73:99
Phoenix - Oklahoma City 90:102
Sacramento - Cleveland 124:118
Utah - Miami 104:97
Washington - Orlando 120:91 (Veselý 10 bodů)

Reklama

Související témata: