Hlavní obsah

Nymburk se v Eurocupu pokusí znovu zaskočit španělského favorita

Pardubice

Basketbalisté Nymburku se pokusí podruhé za sebou uspět v souboji s předním španělským klubem. Na výhru 85:83 v Bilbau by v osmifinálové skupině Evropského poháru rádi navázali doma proti Valencii. Případný úspěch by je už přiblížil vytouženému postupu.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka.

Článek

Výhru v Bilbau označil trenér Ronen Ginzburg za zřejmě největší úspěch klubu pod jeho vedením. Porazit Valencii však bude další velmi těžký úkol, protože je možná ještě silnější než Bilbao. Vypovídá o tom i nedávná výhra ve vzájemném utkání španělské ligy. Valencie je aktuálně na třetím místě tabulky ACB ligy, zatímco Bilbao páté.

"Když ji porovnám s Bilbaem, kvalita týmu je ještě vyšší. Mají v kádru vynikající hráče, je to agresivní tým, tak jak je typické pro španělský basketbal. Kvalitou je to určitě euroligový tým," řekl Ginzburg. "Proti Bilbau jsme ale ukázali, že jsme schopní hrát s každým. O to více se nás teď Valencie bude bát a rozhodně nás nepodcení," dodal.

Valencie patří dlouhodobě ke španělské špičce. V Evropském poháru obhajuje druhé místo, loni ve finále prohrála s Chimki Moskva. V roce 2010 soutěž vyhrála.

Z tehdejšího kádru jsou v týmu stále Sergej Liščuk, draftovaný do NBA, Rafa Martínez, Florent Pietrus a Thomas Kelati, který si mezitím odskočil do Chimki, s nímž slavil loni. V týmu je také Srb Marko Kešelj, který loni vyhrál Euroligu s Olympiakosem Pireus. Mezi klíčové hráče patří Američan Justin Doellman či černohorský pivot Bojan Dubljevič.

Valencie se bude muset obejít bez rozehrávače San Miguela, který v minulém utkání s VEF Riga utrpěl lehkou zlomeninu krčních obratlů. Zranění sice není vážné, ale duel s Nymburkem nestihne. Nymburk trápí zdravotní problémy především u Tomáše Pomikálka, Miljana Pavkoviče a Radoslava Rančíka. Ten by však měl být připraven nastoupit a pokusit se navázat na 30 bodů, které zaznamenal proti Bilbau.

Zápas v pardubické ČEZ Aréně začíná ve středu v 18:00.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články