Hlavní obsah

Liberec - Novi Sad 3:0Volejbalisté Liberce smetli ve Vyzývacím poháru Vojvodinu

Liberečtí volejbalisté pokračují ve spanilé cestě Vyzývacím pohárem. V prvním osmifinálovém zápase dnes porazili na domácí palubovce silný tým Vojvodina Novi Sad až překvapivě hladce 3:0. Severočeši byli jasně lepší ve všech herních činnostech, zvláště potom na servisu a blocích. Hostům se ani v jednom setu nepodařilo dosáhnout dvaceti bodů.

Článek

Liberecký trenér Nekola ale riskoval, protože domácí nastoupili pouze s jediným nahrávačem Řezníčkem na soupisce; Démar je totiž ve stavu nemocných. Naopak svou premiéru si v dresu Liberce odbyl Kanaďan Adam Kaminski, který v tomto týdnu přišel do Dukly za dlouhodobě zraněného blokaře Beera.

"Pohled na skóre vypadá jednoznačně a částečně to tak bylo i doopravdy. Měli jsem možnost se v několika zápasech na Srby připravit a vyplatilo se," řekl liberecký trenér Michal Nekola. "Jednoznačně rozhodl náš výborný servis, po kterém nemohli účinně útočit. Naopak my jsme výborně ztrátovali, čímž jsem je nepustili během celého zápasu do delší bodové série," komentoval zápas.

Dukla v pohárech drží skvělou sérii. Poté co porazila shodně dvakrát 3:0 nizozemský Tilburg i CSKA Sofia, neztratila set ani se srbským týmem. Vojvodině má přitom Liberec co vracet. Před dvěma lety s ní v evropském poháru vypadl nejtěsnějším možným rozdílem 13:15 v rozhodujícím zlatém tie-breaku.

Odveta je na programu příští úterý v Srbsku. Pokud chce Dukla postoupit, musí opět zvítězit buď v normální zápase, nebo poté ve zlatém setu. "Vojvodina má mladý tým a možná to tady nezvládli psychicky. Uvidíme, co nás čeká venku. Třeba se tam domácí zblázní a budeme mít problém my. Každopádně tam jedeme pro postup," doplnil Nekola.

Osmifinále Vyzývacího poháru volejbalistů, úvodní zápas:
Dukla Liberec - Vojvodina Novi Sad 3:0 (18, 18, 16)
Rozhodčí: Weinberger (Švýc.), Król (Pol.). Čas: 81 min. Diváci: 765.
Sestava Liberce: Řezníček, Hadrava, Burrow, Hýský, Staněk, Zajíček, libero Kopáček - Vodvárka, Kaminski. Trenér: Nekola.

Reklama