Hlavní obsah

LA Lakers - Miami 90:99Miami zvítězilo na palubovce Lakers, James dal 39 bodů

Los Angeles

Basketbalisté Miami zvítězili především díky 39 bodům LeBrona Jamese na půdě Los Angeles Lakers 99:90. V utkání hraném v londýnské O2 Areně si New York Knicks poradili s Detroitem 102:87. Poprvé po 26 letech zvítězilo Milwaukee na půdě Phoenixu.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Největším tahounem Miami v utkání s Lakers byl LeBron James.

Článek

Lakers po předchozích dvou výhrách nestačili na obhájce titulu Miami, ale jejich výkon naznačil, že nejsou po nedávné bídné sérii na odpis. Dlouho drželi naději na vítězství i přesto, že ztratili dvacetkrát míč. Miami si připsalo pouze šest ztrát. Utkání se zlomilo až v koncovce. Dvě a půl minuty před koncem vyrovnal Kobe Bryant trojkou na 90:90, zbytek zápasu ale ovládlo Miami poměrem 9:0.

Mužem zápasu byl LeBron James, který nasbíral 39 bodů a 8 asistencí. Dwyane Wade přidal 27 bodů. Nejlepším střelcem Lakers byl s 22 body Bryant, který však trefil pouze osm z 25 střel z pole. Dwight Howard k 13 bodům přidal 16 doskoků, ale proměnil jen pět z 13 trestných hodů.

Knicks vládli v Londýně

Historicky třetí zápas základní části NBA se odehrál v Londýně v O2 Areně. "Domácí" Detroit od začátku pouze dotahoval náskok soupeře. Knicks hned zkraje předvedli šňůru 16:0 a Detroit se ve zbytku zápasu nedostal blíže než na osmibodový rozdíl. Vítěze tradičně táhl Carmelo Anthony, jenž nastřílel 18 z celkových 25 bodů už v prvním poločase. Dalším důvodem k radosti pro Knicks je návrat Imana Shumperta, který odehrál první utkání v sezoně a připsal si osm bodů. Detroit vedl s 22 body Will Bynum.

Los Angeles Clippers porazili Minnesotu 90:77. Jamal Crawford nastřílel 22 bodů a Clippers vyhráli i třetí zápas, v němž se museli obejít bez zraněného Chrise Paula. Naopak Minnesota prohrála popáté za sebou a pomalu vyklízí pozice v boji o postup do play off v Západní konferenci.

Výcledky NBA
Detroit - New York 87:102
LA Lakers - Miami 90:99
Minnesota - LA Clippers 77:90
Phoenix - Milwaukee 94:98

Milwaukee předvedlo v koncovce utkání s Phoenixem šňůru 10:0, což vedlo k vítězství 98:94. Milwaukee dokázalo zvítězit na půdě Phoenixu poprvé od 21. února 1987. Suns od té doby porazili Bucks na svém hřišti čtyřiadvacetkrát za sebou.

Reklama