Hlavní obsah

Španělská házená truchlí

PRAHA

Smutná zpráva zastihla ve středu házenkářské fanoušky. Ve věku 33 let zemřel kubánský brankář španělského celku Portland San Antonio Vladimir Rivero Hernandez. Ten byl nalezen mrtvý ve svém bytě blízko Pamplony. Podrobnosti ohledně úmrtí zatím nejsou známy, podle prvních zpráv se ale nejednalo o násilnou smrt.

Foto: Portland San Antonio

Brankář Vladimir Hernandez ještě v brance španělského Portlandu San Antonio

Článek

Hernandez prý trpěl v poslední době depresemi a když se ve středu nedostavil k utkání svého týmu proti Teucru, zalarmoval klub policii. Ta vnikla do bytu brankáře, který 191x reprezentoval Kubu, kde nalezla jen mrtvé tělo, ležící v posteli.

Hernandez byl ženatý a měl tři dcery. Událost šokovala i některé jeho bývalé spoluhráče, kteří většinou nemohli zprávě uvěřit. Například bývalý německý reprezentant Dirk Beuchler, který s Hernandezem do minulé sezóny v dresu vítěze Ligy mistrů z roku 2001 hrál, byl absolutně zdrcen. "Nemůžu tomu uvěřit, je to strašná zpráva," řekl serveru sport1.de. "Hernandez byl vynikající házenkář i člověk. Je to velká ztráta," dodal.

Na čtvrteční tiskové konferenci po pitvě vysvětlil klubový lékař Dr. Javier Miguel Aquerreta možné příčiny úmrtí. Hernandezovi prý praskla rozšířená tepna, což může být důsledkem předávkování antidepresivy a nahrávat domněnkám o sebevraždě.

Vladimir Rivero Hernandez
22. ledna 1971 - 24. listopadu 2004
Národnost: Kubánská
Výška / váha: 186 cm / 85 kg
Klub: Portland San Antonio (Španělsko)

Reklama

Související témata: