Hlavní obsah

Denver - Oklahoma 118:121Drama v Denveru, lídři z Oklahomy nezvládli prodloužení

Lídři basketbalové NBA z Oklahomy prohráli v neděli dramatický duel na palubovce Denveru 118:121 po prodloužení. Úderné duo Kevin Durant, Russel Westbrook se postaralo o 73 bodů (37+36), přesto to hostům nestačilo. Westbrook poslal na konci základní doby zápas trojkou do prodloužení, v jeho závěru měl vyrovnání v ruce pro změnu Durant, ale jeho tříbodová střela tentokrát v koši neskončila.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Denver střelecky vedl Corey Brewer (vlevo).

Článek

Denver střelecky vedl Corey Brewer, který dal 15 ze svých 26 bodů ve čtvrté čtvrtině. V týmu soupeře skórovalo jen šest hráčů.

"Tohle byl nejlepší zápas, který jsem v této sezóně viděl. Obě družstva hrála dobře a šla po sobě na obou koncích hřiště. Když soupeře necháte střílet padesát šestek a ještě vyhrajete, tak to je dobrá zpráva o vašem týmu," pochvaloval si trenér Denveru George Karl.

Lakers prohráli už popáté za sebou

Losangeleští Lakers prohráli už pátý zápas za sebou na palubovkách soupeřů. Toronto je porazilo 108:103 a samo ukončilo čtyřzápasovou sérii porážek. Raptors v poslední části vedli už o 19 bodů, přiblížit se na končených pět bylo ale pro Lakers maximem. Navíc dohrávali zápas bez Dwighta Howarda, který byl ve druhé čtvrtině vyloučen po druhé technické chybě.

Nejlepším střelcem zápasu byl v dresu hostů s 26 body Kobe Bryant, který však trefil pouze deset z 32 střel, Pau Gasol přidal 25 bodů. V domácím týmu rozehrávač José Calderón nastřílel 22 bodů a přidal devět asistencí.

Výsledky NBA:
Denver - Oklahoma City 121:118 PP
Detroit - Boston 103:88
Orlando - Dallas 105:111
Toronto - LA Lakers 108:103

Reklama

Související témata: