Hlavní obsah

Boston - New York 86:89Basketbalisté Knicks vyhráli v Bostonu po více než šesti letech

Aktualizováno

Basketbalisté New Yorku Knicks zvítězili poprvé od listopadu 2006 na palubovce Bostonu. I přes triple-double domácího Rajona Ronda uspěli hosté a vyhráli 89:86. O překvapení se ve čtvrtečním programu NBA postaral poslední celek Pacifické divize Phoenix, který přehrál jejího lídra Los Angeles Clippers 93:88.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Jason Kidd (vlevo) a Carmelo Anthony přispěli v výhře Knicks na palubovce Bostonu.

Článek

Knicks dovedl k výhře Carmelo Anthony s 28 body. Celtics se v koncovce sami připravili o šanci na vyrovnání dvěma ztrátami míče. Pátou prohru Bostonu v řadě neodvrátil ani Rondo, který si připsal 27. triple-double v kariéře za 23 bodů, 11 asistencí a deset doskoků.

Anthony po posledním vzájemném zápase dostal trest za potyčky s Kevinem Garnettem, které se z hrací plochy přenesly dokonce až na parkoviště u haly. „Mezi mnou a KG není žádná zášť. Co se stalo, stalo se. Promluvili jsme si o tom a je to za námi," řekl po utkání Anthony.

Dočasný trenér Phoenixu Lindsey Hunter uspěl i v druhém zápase. Tentokrát si Suns na svém hřišti vyšlápli na Los Angeles Clippers a vyhráli 93:88. Za vítěze dal Goran Dragič 24 bodů, Clippers popáté z posledních sedmi utkání nastoupili bez Chrise Paula a jejich střeleckou statistiku vedl Jamal Crawford s 21 body.

Toronto sehrálo na Floridě další dramatickou partii. Po středečním prohraném prodloužení v Miami tentokrát Raptors porazili Orlando 97:95 díky střele DeMara DeRozana se závěrečným klaksonem.

DeRozan dal v závěrečné čtvrtině 14 ze svých 22 bodů a svou těžkou střelou přes dva obránce odvrátil hrozbu čtvrtého prodloužení z posledních pěti utkání.

NBA:
Boston - New York 86:89
Orlando - Toronto 95:97
Phoenix - LA Clippers 93:88

Reklama

Související témata: