Hlavní obsah

Boston - Miami 100:98 PPBasketbalisté Bostonu porazili v NBA Miami, ale ztratili Ronda

Boston

Basketbalisté Bostonu porazili v nedělním programu NBA Miami 100:98 po druhém prodloužení, ale radost z ukončení šestizápasové série proher jim zkalila zpráva, že kvůli zranění kolena přišli až do konce sezóny o Rajona Ronda.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Basketbalista Bostonu Rajon Rondo (vlevo). Vedle něj stojí trenér Celtics Doc Rivers.

Článek

Boston odehrál dvě prodloužení podruhé za sebou. Bolestivá páteční porážka s Atlantou, nad níž přitom Celtics vedli až o 27 bodů, měla ještě smutnější dohru. Rozehrávač Rondo si v tomto utkání poranil zkřížený vaz v koleně, kvůli čemuž bude mimo hru až do konce sezóny.

"Je to hrozné. Ačkoli jsme s Bostonem velcí rivalové, tak nikdy nechci vidět takové hráče ze hry. Ztráta Ronda je hrozná nejen pro Celtics, ale i pro celou ligu," řekl lídr Miami LeBron James.

I bez Ronda se Celtics semkli a po bojovném výkonu dokázali favorizované Miami porazit. Prodloužení floridskému celku zachránil sedm vteřin před koncem normální hrací doby trojkou James, který byl s 34 body nejlepším střelcem utkání. Obě nastavení pak byla plná chyb a nepřesností, nakonec první výhru po šesti nezdarech v řadě vybojovali domácí Celtics.

Vítěze vedl s 24 body a 11 doskoky Kevin Garnett, kterému sekundoval Paul Pierce, jenž si připsal první triple-double od roku 2010 za 17 bodů, 13 doskoků a deset asistencí. Na palubovce Bostonu se poprvé v dresu Miami představil Ray Allen, který proti svému bývalému celku nastřílel 21 bodů.

Bryant pomohl k výhře Lakers

Los Angeles Lakers dali svým fanouškům novou naději, když porazili nejlepší celek ligy Oklahomu 105:96. K výhře je dovedl Kobe Bryant, který si podruhé za sebou připsal 14 asistencí, přidal 21 bodů a jediný doskok mu chyběl k triple-double.

Oklahomě nestačilo 35 bodů Kevina Duranta. I Russellu Westbrookovi chyběl jediný doskok k triple-double, k 13 asistencím přidal 17 bodů, ale při střelbě z pole šestnáctkrát minul.

New York Knicks porazili Atlantu 106:104. Hvězdou utkání byl Carmelo Anthony, který 12 vteřin před koncem otočil skóre košem s faulem. Celkem se v utkání dostal na 42 bodů, když trefil devět trojek z 12 pokusů. Na druhé straně v závěru neuspěl při pokusu o vítěznou trojku Josh Smith.

Den po prohře v Portlandu dokázali Los Angeles Clippers stejného soupeře zdolat 96:83 a ukončili tak sérii čtyř porážek. K vítězství je dovedl Blake Griffin 23 body a devíti asistencemi.

NBA:
Boston - Miami 100:98
Dallas - Phoenix 110:95
LA Clippers - Portland 96:83
LA Lakers - Oklahoma City 105:96
Memphis - New Orleans 83:91
New York - Atlanta 106:104
Orlando - Detroit 102:104.

Reklama

Související témata: