Hlavní obsah

Basketbalový rebel Rodman napsal knihu pro děti. Jmenuje se "Divoký býk Dennis"

New York

Byl jednou z nejkontroverznějších postav NBA. Teď se z Denisse Rodmana stal i dětský spisovatel a jeho novinka nese název "Divoký býk Dennis". Bývalý excelentní basketbalista slibuje, že dílko obsahuje autobiografické prvky.

Foto: ČTK

Člen basketbalové Síně slávy Dennis Rodman.

Článek
Fotogalerie

Pokud by nebylo už z názvu jasné, kdo byl předobrazem hlavního hrdiny, obálka nenechá nikoho na pochybách. Je na ní zobrazen velký červený býk se zářícími rudými vlasy, dvěma zlatými kroužky v nozdrách, tetováním a "kozí bradkou". Tedy s image, kterou proslul právě Rodman.

"Všichni v tom uvidí mě. Řeknou si, hele, ten vypadá jak on," řekl Rodman.

Poselství knihy je podle něj jednoduché. "Chci, aby dnešní malé děti pochopily, že ať už děláte v životě cokoli, ať jste jiní, bohatí nebo chudí, hlavně buďte sami sebou a budete akceptováni," uvedl pětinásobný vítěz NBA, jenž se proslavil svým životním stylem minimálně stejně tak jako skvělými výkony na palubovce.

Už psal i o vztahu s Madonnou

Jednapadesátiletý Rodman už má na kontě několik knih o svém životě a například vztazích se zpěvačkou Madonnou či herečkou Carmen Electrou. Autor děl "Tak špatný, jak jsem chtěl být" či "Už jsem měl být mrtvý" si tentokrát zvolil jiné publikum. Tvrdí, že ho stále poznávají děti, které ho nikdy neviděly hrát, a právě je chce oslovit.

"I pro chlápka, jako jsem já, který je hodně excentrický, je docela neuvěřitelné, že jsem šel do ještě většího extrému a s těmi všemi divočinami, co provádím, napsal knížku pro děti, aby byla věrohodná," uznal Rodman.

Kniha, jejímž spoluautorem je Dustin Warburton, vypráví příběh býka Dennise, jenž je unesen od rodiny a musí žít s cizími býky v rodeu. I když vypadá úplně jinak než oni, nakonec ho přijmou a spřátelí se. Dennis se dokonce s ostatními tak sblíží, že když naplánuje útěk zpět ke své rodině, vezme nové kamarády s sebou.

V původní verzi měl Dennis utéci sám, ale Rodman se rozhodl závěr změnit. "Každý, kdo zná opravdového Dennise Rodmana, ví, jak je loajální k těm, k nimž má blízko," uvedl jeho marketingový zástupce Darren Prince.

U soudu je jako doma

Bývalý basketbalista Chicaga, San Antonia, Los Angeles Lakers a Dallasu má za sebou množství skandálů, problémů s návykovými látkami a zákonem. Naposledy mu soud v prosinci nařídil, aby doplatil své třetí exmanželce 500.000 dolarů na alimentech. Loni v květnu byl Rodman za neplacení výživného odsouzen ke 104 hodinám veřejně prospěšných prací.

Reklama

Související témata:
Spisovatelé