Hlavní obsah

Klajpeda - nymburk 96:86Nymburk ve VTB lize znovu prohrál a postup už je spíše teorií

Klajpeda

Basketbalisté Nymburku ve VTB lize podlehli předposlednímu celku skupiny B Neptunasu Klajpeda na jeho hřišti 86:96. Čtvrtou porážkou po sobě si ještě více zkomplikovali boj o postup. Nyní musejí vyhrát minimálně tři ze zbývajících pěti zápasů včetně soubojů s euroligovými týmy Žalgirisem Kaunas a CSKA Moskva, aby ještě měli šanci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Nymburk na evropské scéně vyhrál v tomto kalendářním roce jediné z osmi utkání a ztrátu formy potvrdil i dnes. V existenčním duelu, ve kterém potřeboval vyhrát, vedl Nymburk pouze v úvodu 10:9. Po vyrovnané první čtvrtině přišel výpadek a šňůra Klajpedy 11:0, která rozhodla.

Nymburk od té doby neustále prohrával dvouciferným rozdílem a nedařilo se mu vrátit do hry. Ve třetí čtvrtině manko narostlo až na 20 bodů.

Český mistr sice ještě v závěru zásluhou Houšky a Cartera zabojoval, třemi trojkami v řadě snížil na šest bodů, ale porážku už neodvrátil. Pro Klajpedu jde o druhou výhru v sezoně.

Nymburk, který znovu postrádal kapitána Petra Bendu, dlouho táhl zejména Rančík (21 bodů). Ve druhé půli se k němu přidal i Carter, jenž nakonec byl s 23 body nejlepším střelcem zápasu. Pomohlo mu k tomu zejména šest trojek ze sedmi pokusů.

VTB liga basketbalistů - skupina B:
Neptunas Klajpeda - ČEZ Basketball Nymburk 96:86 (28:20, 52:40, 76:57)
Nejvíce bodů: Gailius 22, Runkauskas 21, Mikalauskas 11 - Carter 23, Rančík 21, Hruban 11, Houška 10. Fauly: 23:30. Trestné hody: 34/23 - 21/14. Trojky: 9:14.

Reklama

Související témata: