Hlavní obsah

Písek - Most 20:34Osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek

Písek

Házenkářky Mostu razantně vykročily do čtvrtfinále evropského Vyzývacího poháru. V prvním osmifinálovém zápase zvítězily v Písku 34:20, domácí odvetu odehrají v neděli 3. února.

Článek

Písek dokázal v 23. minutě snížit na 9:11, ale do konce poločasu pak už neskóroval a náskok Mostu nezadržitelně narůstal. "Chtěli jsme Most víc potrápit a jít do odvety s reálnějšími šancemi, ale utekly nám obě koncovky poločasů. V druhé půli se na nás projevila únava ze středečního těžkého interligového duelu," uvedl trenér Písku Jan Slavík na svazovém webu.

Mostecká taktika byla založena právě na rychlém pohybu. "Neskrývám, že účelem bylo domácí uběhat. Soupeřky se nás držely ještě dvacet minut před koncem, ale pak jsme si při time-outu řekli, že musíme přehodit ještě o jeden rychlostní stupeň výše," řekl mostecký kouč Dušan Poloz.

Písek byl do osmifinále Vyzývacího poháru nasazen, ale favoritem byl Most. V současnosti kraluje tabulce česko-slovenské interligy, zatímco Jihočešky v ní vyhrály jen dva z dosavadních 16 zápasů a jsou předposlední.

Oba týmy hrály osmifinále Vyzývacího poháru i v předchozí sezoně. Písek tehdy nestačil na turecký celek Muratpasa Belediyesi, Most postoupil do čtvrtfinále, kde ho zastavil Le Havre.

Osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek, první zápas:
Sokol Písek - Baník Most 20:34 (9:15)
Nejvíce branek: Vyhnalová 8, Součková a Malá po 4 - Martinková 9, Weisenbilderová 8, Vítková 7.
Odveta v Mostu se hraje v neděli 3. února.

Reklama

Související témata: