Hlavní obsah

San Antonio přehrálo Veselého Washington a počet výher v řadě zaokrouhlilo na deset

New York
Aktualizováno

Basketbalisté San Antonia potvrdili pozici současného jedničky NBA desátým vítězstvím za sebou, které si připsali v sobotním utkání proti nejhoršímu týmu soutěže Washingtonu v poměru 96:86. Český hráč Jan Veselý strávil na palubovce v dresu poraženého celku necelých šest minut a do statistik si zapsal jeden doskok a dvě osobní chyby.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Duncan do druhé půle zápasu s Washingtonem už nezasáhl.

Článek

Spurs vedli v poločase už o 25 bodů, poté trochu zvolnili. Do druhé poloviny zápasu již nezasáhla opora San Antonia Tim Ducan, který si pochroumal pravé koleno a kotník. "Je v pohodě. Není to nic vážného," řekl po utkání novinářům jeho spoluhráč Tony Parker, jenž byl s 19 body a 12 asistencemi tahounem vítězů. Za Washington nastřílel 21 bodů John Wall.

Zraněním skončil sobotní zápas i pro nováčka v dresu Charlotte Michaela Kidda-Gilchrista na palubovce Houstonu. Druhý hráč loňského draftu zůstal po srážce se spoluhráčem Jeffem Taylorem několik minut nehybně ležet a poté s ochranným límcem odjel kvůli podezření na poranění krční páteře do nemocnice. Houston vyhrál 109:95 především díky výkonu Jamese Hardena, jenž si připsal první trible-double v kariéře zásluhou 21 bodů, 11 doskoků i asistencí.

Oklahoma padla

Ztratil nejbližší pronásledovatel San Antonia, basketbalisté Oklahomy prohráli v Clevelandu 110:115. Hvězdou zápasu byl dvacetiletý rozehrávač Kyrie Irving, jenž pomohl k cennému vítězství domácích 35 body. K neudržení byl především v závěru zápasu, když za necelé tři minuty nasázel 13 bodů.

„Je to zabiják," komentoval jeho výkon spoluhráč Marreese Speights, jenž přispěl 21 body. Oklahomě, která dorazila s vizitkou nejlepšího týmu na hřištích soupeřů, nepomohlo 60 bodů střeleckého dua Kevin Durant (32), Russell Westbrook (28).

NBA
Atlanta - Chicago 76:93
Cleveland - Oklahoma City 115:110
Golden State - Phoenix 113:93
Houston - Charlotte 109:95
Milwaukee - Orlando 107:98
Minnesota - New Orleans 115:86
New York - Sacramento 120:81
Portland - Utah 105:99
San Antonio - Washington 96:86 (za hosty Veselý 1 doskok)

Reklama

Související témata: