Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha udolaly Mondeville a vydřely postup

Praha

Basketbalistky USK Praha postoupily do vyřazovací fáze Evropské ligy, v závěrečném utkání skupiny C porazily doma Mondeville 56:51. České šampionky prošly mezi 14 účastníků 2. kola s druhou nejhorší bilancí z postupujících týmů, a tak narazí pravděpodobně buď na Galatasaray, nebo Spartak Moskva. To definitivně rozhodnou večerní zápasy.

Článek

Pokud si před týdnem trenérka USK Natália Hejková stěžovala na malou bojovnost, tak dnes mohla být spokojená. S vědomím, že potřebují vyhrát, se Pražanky do soupeře od začátku pustily a předváděly velmi dobrou obranu. V útoku se navíc rychle střelecky chytila Vítečková a dařily se i snadné koše zblízka. Výsledkem bylo vedení 15:4 a oddechový čas hostů.

Mondeville muselo rychle sáhnout k nátlakové obraně, která dělala USK velké potíže a za sedm minut hry daly domácí hráčky jediný bod, což dovolilo hostům vrátit se do hry. Francouzky za to ale zaplatily velkým výdejem sil, které jim v druhé polovině zápasu chyběly.

USK se navíc ještě do poločasu podařilo nápor Mondeville utlumit především zásluhou přesné ruky Vítečkové a výborné práci Američanky Vaughnové při útočném doskoku.

Klíčový byl závěr třetí čtvrtiny, ve kterém domácí hráčky za čtyři minuty dovolily soupeřkám pouhé tři body a samy utekly na rozdíl 12 bodů. Mondeville se v útoku nedařilo a za šest a půl minuty poslední čtvrtiny dalo jediný koš. USK stačilo soustředit se zejména na obranu, aby si hlídal náskok.

Tři minuty před koncem se sice Francouzkám povedlo snížit na šest bodů, ale české mistryně už si náskok pohlídaly.

Evropská liga basketbalistek - 14. kolo:
Skupina C:
ZVVZ USK Praha - Mondeville 56:51 (16:11, 29:23, 47:37)
Nejvíce bodů: Brunsonová 12, Vítečková 11, Vaughnová 10 - Sharpová 20, Tanquerayová 12. Rozhodčí: Brziak (SR), Licina (Srb.), Eger (Rak.). Fauly: 16:17. Trestné hody: 12/8 - 13/12. Trojky: 2:5. Diváci: 990.
Jekatěrinburg - Galatasaray Istanbul 61:45

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články