Hlavní obsah

Bourges - Brno 85:60Basketbalistky Brna se rozloučily s Evropskou ligou prohrou

Basketbalistky IMOSu Brno prohrály při svém loučení s Evropskou ligou v závěrečném 14. kole ve francouzském Bourges 60:85 a ve skupině A obsadily poslední místo. Francouzský tým potvrdil roli favorita a udržel si domácí neporazitelnost.

Článek

O výsledku rozhodl nevydařený vstup českých vicemistryň do utkání, po čtyřech minutých prohrávaly 0:13. I když se v dalším průběhu zápasu hra vyrovnala, počáteční bodové manko už Brňanky nedohnaly. Stejně jako v minulém zápase v tureckém Tarsusu chyběla i tentokrát IMOSu kapitánka Hana Horáková, kterou trápí bolesti zad.

Po nevydařené úvodní desetiminutovce svěřenkyně trenéra Jana Bobrovského srovnaly krok a ve druhé čtvrtině udržely zcela vyrovnanou partii. Střelecky se prosazovala nejčastěji americká pivotka Ohldeová, která odehrála celý zápas. Dařilo se i Peckové a Abdiové, která však v závěru musela po výronu kotníku odstoupit. I po změně stran se prosazovaly v útočné fázi dravější basketbalistky Bourges, které svůj náskok ještě zvýšily.

"Opticky vypadá výsledek jako naše vysoká prohra. Utekl nám ale začátek, potom jsme drželi vyrovnanou partii," řekl ČTK Bobrovský, který si stěžoval na rozhodčí. "Bohužel na nás měli mnohem přísnější metr," řekl.

Evropská liga basketbalistek - 14. kolo:
Skupina A:
Bourges Basket - BK IMOS Brno 85:60 (26:12, 45:31, 68:49)
Nejvíce bodů: Kaltsiduová 17, Ndongueová 14, Miyemová a Leedhamová po 13 - Ohldeová 16, Abdiová a Pecková po 12, Hanušová 7. Trestné hody: 18/16 - 17/14. Fauly: 14:18. Trojky: 5:2.
Rivas Madrid - Spartak MO 61:72
Tarsus - Wisla Krakov 72:70

Reklama