Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce a Českých Budějovic jsou v semifinále poháru

Praha/Zlín

Nejlepší dva týmy dosavadního průběhu extraligy Liberec a České Budějovice jsou prvními dvěma semifinalisty Českého poháru volejbalistů. Jihočeši sice odvetu se Zlínem prohráli 2:3, jenže výsledek 3:0 z prvního duelu a vyhraný dnešní první set jim k jistotě postupu stačily. Liberec si dvakrát bezpečně poradil s ČZU Praha.

Článek

Liberecký lídr extraligy tak splnil další postupný cíl a veze se na vítězné vlně, kterou by chtěl hlavně prodloužit ve středeční odvetě v Tel Avivu a projít do semifinále evropského Vyzývacího poháru. Český pohár naposledy Dukla získala v roce 2009.

Českobudějovičtí mistři ligy pohárovou soutěž vyhráli předloni. "Strašně chci vyhrát, protože v kariéře jsem ještě nikdy pohár nevyhrál," burcoval jejich nahrávač Petr Zapletal, který prošel řadou zahraničních lig.

Zbývající dvě odvety se uskuteční za týden, do semifinále má jasně nakročeno obhájce poháru Ostrava přes Havířov a také Příbram. Ta ale vyhrála první zápas v Brně jen 3:2. Final Four se uskuteční 18. a 19. února v Mladé Boleslavi.

Čtvrtfinále Českého poháru volejbalistů, odvetné zápasy:
Zlín - České Budějovice 3:2 (-14, 22, 23, -19, 12), první zápas 0:3, postoupily České Budějovice
ČZU Praha - Liberec 0:3 (-19, -22, -12), první zápas 0:3, postoupil Liberec

Reklama

Související témata: