Hlavní obsah

VIDEO: Nymburk čeká svátek, lístky na duel basketbalistů s CSKA Moskva jsou v prodeji

Praha

Mají srovnatelné podmínky jako borci v zámořské NBA, na zápasy dokonce létají svým vlastním letadlem, o které se nedělí ani s hokejisty, natož s fotbalisty. Gigant evropského basketbalu CSKA Moskva 17. března zavítá k utkání VTB Ligy do pražské O2 areny, jeho soupeřem bude ČEZ Basketball Nymburk. Lístky na vrchol letošní basketbalové sezóny jsou právě teď v prodeji.

Luxusní letadlo basketbalistů CSKA Moskva.

 
Článek

CSKA Moskva je nejbohatším týmem starého kontinentu a jeho kádr patří k těm vůbec nejkvalitnějším a může se měřit i s mužstvy hrajícími slavnou NBA. Tým plný hvězd trénuje Ettore Messina, který přivedl CSKA k premiérovému titulu v Eurolize v roce 2006, shodou okolností také v pražské aréně. Italský kouč se po několika letech na lavičku moskevského supertýmu vrátil a buduje mužstvo s cílem sbírat další velká vítězství.

Největším esem, s nímž pracuje a na němž staví hru, je Srb Miloš Teodosič. Pod košem vládne Nenad Krstič a ruskou basketbalovou školu zastupují hlavně Viktor Chrjapa, Anton Ponkrašov a Alexandr Šved. Nechybí ani silná skupina Američanů Weems, Christmas a Jackson. Fanoušci jsou pak nadšení z návratu hrdiny euroligového finále z Prahy 2006 Řeka Theodorase Papaloukase.

Šance vidět pohromadě tolik skvělých hráčů se jen tak nenaskytne. Proti našlapané sestavě CSKA vyrukuje to nejlepší, co český basketbal může na klubové úrovni nabídnout. Devítinásobní mistři z Nymburka se v čele s Jiřím Welschem a Petrem Bendou pokusí zaskočit jasného favorita utkání i VTB Ligy. Na podzim při prvním duelu v Moskvě se Středočechům dařilo, když po většinu zápasu vedli a CSKA rozhodl o svém devítibodovém vítězství až v závěrečných pěti minutách.

Utkání ČEZ Basketball Nymburk – CSKA Moskva začíná 17. března v 17:00. Vstupenky na jedinečné basketbalové odpoledne stojí 200 Kč, 300 Kč, 390 Kč a VIP vstupenka do těsné blízkosti hrací plochy 1 950 Kč. K dostání jsou na terminálech Sazky nebo na sazkaticket.cz.

Reklama

Související témata: