Hlavní obsah

Welschových 13 bodů na Sacramento nestačilo

PRAHA

Ani třináct bodů českého basketbalisty Jiřího Welsche nestačilo týmu Bostonu k vítězství nad Sacramentem. Oba celky měly za sebou třízápasovou vítěznou sérii, další korálek na vítěznou šňůru navlékli Králové. V druhém nedělním utkání vyhrál Phoenix přesvědčivě 121:99 v Portlandu.

Foto: ČTK

Paulu Piercovi se tentokrát příliš nevedlo.

Článek

Celek Sacramenta se na domácí palubovce nenechal deprimovat špatným úvodem a dokázal v druhé půli zmobilizovat síly a otočit nepříznivě se vyvíjející skóre. Kings po první čtvrtině prohrávali 18:36, přesto nesložili zbraně.

Peja Stojakovic nastřílel 27 bodů včetně šesti trojek a pomohl tak svému týmu k výhře 119:105. Další dobrý výkon předvedl Jiří Welsch, který nastoupil v základní sestav+ě, odehrál 26 minut a nastřílel 13 bodů.

Nedařilo se opoře Celtics Paulu Piercovi, který nastřílel na něj podprůměrných 16 bodů, ale v druhém poločase nedal ani koš. Nejlepším střelcem Bostonu byl Mark Blount. Boston prohrál svých posledních devět utkání v Sacramentu a na výhru v Arco Aréně čeká od 16. února 1996.

Boston se představí ve čtvrtek v Portlandu, který doma nestačil na Phoenix. Kouč Blazers Maurice Cheeks po zápase svým svěřencům pořádně vyčinil a pro další zápas uvažuje o změnách v sestavě.

Portland nenašel obranu na Quentina Richardsona, který nastřílel 37 bodů. Navíc vyrovnal svůj osobní rekord v proměněných tříbodových pokusech, nemýlil se osmkrát. Pro Phoenix byla výhra už letos čtrnáctou v 17 zápasech, Portland má vyrovnanou bilanci 8-8.

Sacramento - Boston 119:105
Nejvíce bodů: Stojakovic 27 - Blount 18
Nejvíce doskoků: Miller 10 - LaFrentz 14
Nejvíce přihrávek: Bibby 10 - Payton 3
Portland - Phoenix 99:121
Nejvíce bodů: Randolph 24- Richardson 37
Nejvíce doskoků: Randolph 11 - Marion 12
Nejvíce přihrávek: Abdur-Rahim 3 - Nash 11

Reklama