Hlavní obsah

Miami - Oklahoma 110:100LeBron James zase úřadoval, Thunder měli smůlu

Oklahoma City

Basketbalisté Miami zvítězili v repríze finále NBA na palubovce Oklahomy 110:100. Dalším skvělým výkonem se na výhře podílel LeBron James, autor 39 bodů, 12 doskoků a sedmi asistencí, přesto skončila jeho rekordní šňůra. Sice posedmé v řadě překonal hranici 30 bodů, ale tentokrát s úspěšností těsně pod 60 procent.

Foto: Bill Waugh, Reuters

Dalším skvělým výkonem se na výhře Miami podílel LeBron James (vpravo), autor 39 bodů.

Článek

Miami vedlo v třetí části až o 23 bodů. Domácí ještě zabojovali, ale na méně než osm bodů se nepřiblížili. Kevin Durant vedl statistiky Thunder se 40 body, ale do dvouciferných čísel se z jeho spoluhráčů dostal už pouze Rusell Westbrook s 26 body.

"Brzy na nás vletěli a už jsme jen dotahovali. Bojovali jsme, ale zlepšení přišlo pozdě. Oni zdvojili každou clonu a nutili nás k těžkým střelám. Očekával jsem trochu jiný zápas, nejsme tak špatní, jak jsme dnes předvedli," řekl trenér Oklahomy Scott Brooks.

Clippers smetli Lakers

V losangeleském derby už potřetí v sezóně Clippers porazili Lakers, a to přesvědčivě 125:101. Poprvé za posledních dvacet let tak Clippers ovládnou sezonní bilanci se slavnějším městským rivalem.

Clippers ani jednou v utkání neprohrávali a k výhře si pomohli 16 trojkami. Chris Paul předvedl 24 bodů a 13 asistencí, Blake Griffin už v první části nastřílel 18 ze svých 22 bodů a Chauncey Billups přidal 21 bodů. V dresu Lakers si Kobe Bryant připsal 20 bodů a 11 asistencí, Dwight Howard se dostal na 18 bodů.

Clippers následující přestávku vyhrazenou Utkání hvězd stráví na třetím místě v Západní konferenci, zatímco Lakers jsou desátí.

Výsledky NBA:
LA Lakers - LA Clippers 101:125
Oklahoma City - Miami 100:110

Reklama

Související témata: