Hlavní obsah

O Český pohár se utkají volejbalisté Liberce a Příbrami

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Volejbalisté Ostravy neobhájí Český pohár, o trofej se utkají první a třetí tým extraligové tabulky Liberec a Příbram. Ostravané v semifinále v mladoboleslavské hale podlehli 1:3 Příbrami, která v této soutěži prošla do finále poprvé v historii. Liberec vyřadil ligové mistry z Českých Budějovic po pětisetové bitvě. Finále se uskuteční v úterý od 16:00.

Článek

Liberečtí hráči před dvěma dny v lize prohráli na jihu Čech 1:3, ale věřili, že v neutrálním prostředí bude výsledek jiný. To se splnilo. I díky 21 blokům, včetně několika klíčových v závěru rozhodující sady, a také po chybách venezuelského smečaře Andyho Rojase v českobudějovickém dresu pohárové semifinále vyhráli 3:2.

"Záleželo na tom, jak se kdo vyrovnal s příjmem. Dělal nám problém jejich plachtící servis, tam nám vždy ujeli. Teď už nám zůstává jen obhajoba ligového titulu," řekl kapitán Jihostroje Michal Sukuba. Liberec po postupu do semifinále evropského Vyzývacího poháru může dosáhnout dalšího úspěchu. Český pohár Dukla naposledy získala před čtyřmi lety.

Příbram v extralize s dvojicí Liberec, České Budějovice drží krok a je v tabulce třetí, vydařenou sezónu v pondělí potvrdila i v poháru. Proti Ostravě vyhrála v lize oba vzájemné zápasy v sezóně a předčila ji rovněž v poháru. "Zase nás přehráli ve všech činnostech, stejně jako předtím. Mají zkušený mančaft, který hraje dobře v jakékoli fázi hry," řekl ostravský nahrávač Zdeněk Haník.

Semifinále Českého poháru volejbalistů v Mladé Boleslavi:
Příbram - Ostrava 3:1 (17, 26, -26, 21)
Liberec - České Budějovice 3:2 (-20, 23, -23, 17, 13).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články