Hlavní obsah

Basketbalisty Detroitu porazili jejich bývalí trenéři

NEW YORK

Obhájci vítězství v NBA, basketbalisté Detroitu, nastříleli nejméně bodů na domácí palubovce v klubové historii a podlehli Atlantě 72:88. Před utkáním dostali prsteny za triumf v soutěži trenéři hostujících Hawks Mike Woodson a Herb Brown, kteří působili až do léta jako asistenti domácího kouče Larryho Browna, a dovedli aktuálně druhý nejhorší tým ligy teprve ke čtvrtému vítězství v sezóně.

Článek

"Nesnáším takové zápasy, protože oba ty kluky postrádám každý den, a teď mám navíc koučovat proti nim," povzdechl si Larry Brown při slavnostním ceremoniálu před utkáním. Herb Brown navíc není pouze jeho bývalým asistentem, ale i starším bratrem.

Domácímu trenérovi ještě ke všemu chyběli kvůli zranění dva klíčoví hráči Rasheed Wallace a Antonio McDyess. Mladý tým prohrával o poločase už 38:56 a do konce zápasu se nevzpamatoval. V dresu vítězného mužstva se nejvíc prosadili Tony Delk a Predrag Drobjnak, oba zaznamenali 16 bodů.

V Minnesotě o sobě dal pořádně vědět nejužitečnější hráč minulé sezony Kevin Garnett, jenž nastřílel 35 bodů a navíc doskočil 18 míčů. Hlavně díky jeho příspěvku, který obsahoval ještě devět asistencí, Timberwolves porazili Sacramento 113:105. "Jsem z něj nadšený každý zápas. Pokaždé předvede něco jiného," komentoval Garnettovy výkony jeho spoluhráč Fred Hoiberg.

Shaquille O'Neal si nechal své nejlepší momenty na závěrečnou čtvrtinu a týmu Miami to přineslo vítězství 92:84 nad Memphisem. Obrovitý pivot nastřílel právě v závěru jedenáct ze svých celkově dvaceti bodů a Heat vyhráli již počtrnácté v sezoně. "Nikdy nemůžete zastavit Shaqa. Vždyť hrál snad 78 Utkání hvězd," řekl v nadsázce po zápase Mike Miller z poraženého mužstva.

Basketbalisté Utahu po šesti utkáních bez výhry konečně uspěli a trenér Jerry Sloan poděkoval svým klíčovým mužům Mattu Harpringovi, Carlosi Boozerovi a Mehmetu Okurovi, které v poločase vyplísnil. "Hráli sobecky, strašně sobecky. Vůbec se nestarali o to, že by mohli také někomu přihrát. Byl to jeden z nejsobečtějších výkonů, jaké jsem kdy viděl," tvrdil po utkání trenér, jehož svěřenci nakonec porazili Portland v prodloužení 92:87.

Toronto - Denver 87:101
Washington - New York 106:104
Miami - Memphis 92:84
New Jersey - New Orleans 94:91 po prodl.
Chicago - Philadelphia 88:93
Minnesota - Sacramento 113:105
Detroit - Atlanta 72:88
Milwaukee - Indiana 95:86
Phoenix - Charlotte 115:106
Golden State - Orlando 109:113
Utah - Portland 92:87 po prodl

Reklama