Hlavní obsah

Indiana - LA Clippers 91:99Chris Paul dovedl basketbalisty Clippers k vítězství v Indianě

New York

Basketbalista Chris Paul nastřílel posledních osm bodů Los Angeles Clippers a pomohl jim k výhře 99:91 nad Indianou. Ve čtvrtečním utkání NBA uspěl i druhý losangeleský celek, Lakers přehráli Minnesotu 116:94.

Foto: Brent Smith, Reuters

Basketbalista Indiany Pacers Paul George (24) v utkání proti Los Angeles Clippers.

Článek

Clippers vedli necelých šest minut před koncem utkání v Indianě 89:72, ale domácí Pacers za tři minuty předvedli šňůru 13:0 a mohli zápas zdramatizovat. Jenže poté nastřílel Paul osm ze svých 29 bodů, čímž zajistil lídrovi Pacifické divize 42. vítězství z 60 odehraných utkání v sezoně. Pacers podlehli po sérii pěti výher.

"Pokusili jsme se mu roztáhnout hřiště, aby mohl trefit nějakou střelu, anebo zahrát správnou basketbalovou akci. To hvězdy dělají," řekl po utkání trenér Clippers Vinny Del Negro na Paulovu adresu.

Lavičku Clippers vedl s 23 body Jamal Crawford, celkem náhradníci hostů přestříleli ty domácí 43:16. V dresu Indiany nastřílel David West 22 bodů.

Lakers porazili Minnesotu již pojedenadvacáté za sebou. V zápase vyhráli každou čtvrtinu a pomohli si šestnácti trojkami. Kobe Bryant táhl svůj tým s 33 body. Do dvouciferných čísel se dostalo i pět jeho spoluhráčů. Lakers nyní chybí jediná výhra k dosažení vyrovnané bilance. Minnesota prohrála počtvrté za sebou.

Chicago porazilo trápící se Philadelphii 93:82. Bulls k výhře dovedl Joakim Noah svým třetím triple double v kariéře. Syn slavného tenisty nasbíral 23 bodů, 21 doskoků a 11 bloků.

"Ale no tak Jo! Nemůžu se dostat ke své skříňce, abych se převlékl. Chci novou skříňku," stěžoval si rozehrávač Bulls Nate Robinson naoko na zájem novinářů o Noaha, s nímž má v šatně sousední skříňku.

Sixers prohráli posedmé v řadě, což vyvolává spekulace o odvolání trenéra Douga Collinse.

Výsledky NBA:
Chicago - Philadelphia 93:82
Indiana - LA Clippers 91:99
LA Lakers - Minnesota 116:94.

Reklama