Hlavní obsah

Washington - Philadelphia 90:87Veselý po dlouhé pauze nastoupil za Wizards a nevedl si špatně

Washington

Měsíc proseděl na lavičce, ale návrat na palubovku se mu vydařil. Jan Veselý se v nedělním utkání s Philadelphií podílel na výhře Washingtonu 90:87. Český basketbalista po osmizápasové pauze stačil za šestnáct minut proměnit tři z šesti střel, přidat dva doskoky a jednu asistenci.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Český basketbalista Jan Veselý střílí koš Philadelphii.

Článek

Vítězství Washingtonu zařídil John Wall, jenž dal posledních šest bodů celého zápasu. Sixers měli šanci na vyrovnání, ale Dorell Wright s trojkou neuspěl.

Střelecký účet Wizards vedli Wall s Martellem Websterem, autoři 16 bodů. O dva méně nastřílel Bradley Beal, který však ze zápasu odstoupil s poraněným kolenem.

Hráči Miami vyrovnali rekord

Basketbalisté Miami vyrovnali čtrnáctým vítězstvím za sebou klubový rekord. V neděli porazili 99:93 New York Knicks, kterým k odvrácení první prohry s floridským celkem v sezoně nestačilo ani 32 bodů Carmela Anthonyho. Miami přitom v poločase prohrávalo o 14 bodů.

"Několikrát jsme dobře zabránili a já trefil pár střel. Můžeme hrát s nejlepšími týmy Východní i Západní konference, byl to pro nás velký zápas," řekl LeBron James, který dotáhl Miami k výhře 29 body.

Hrdinou Bryant

Los Angeles Lakers porazili Atlantu 99:98. Hrdinou utkání byl Kobe Bryant, autor 34 bodů. Atlanta šla v poslední minutě do vedení 98:97 po koši Ala Horforda, ale Bryant devět vteřin před koncem strhl vítězství na stranu Lakers. Pro ně to v 60. utkání 30. výhra v sezoně, mají tak poprvé od 28. prosince vyrovnanou bilanci.

Oklahoma v dramatickém utkání zdolala Los Angeles Clippers 108:104. Thunder v utkání vedli o 19 bodů, ale domácí Clippers začali po změně stran postupně snižovat. V předposlední minutě utkání za stavu 99:93 pro Oklahomu, snížil trojkou Matt Barnes.

V tu chvíli hostující pivot Serge Ibaka nepochopitelně udeřil Blaka Griffina do choulostivých míst, což rozhodčí ocenili nesportovní chybou, kterou Clippers potrestali dalšími čtyřmi body a šli poprvé v utkání do vedení. Na druhé straně ale odpověděl Rusell Westbrook a vítězství Oklahomy zpečetil tříbodovou akcí právě Ibaka.

Texaské derby vyhrál Houston

Houston přehrál v texaském derby Dallas 136:103. V poločase Rockets vedli jen o tři body, ale třetí čtvrtinu ovládli 44:17. Hvězdou utkání byl Chandler Parsons, který minul jedinou z 13 střel a zlepšil si osobní rekord na 32 bodů.

Výsledky NBA:
Houston - Dallas 136:103
Indiana - Chicago 97:92
LA Clippers - Oklahoma City 104:108
LA Lakers - Atlanta 99:98
New York - Miami 93:99
Orlando - Memphis 82:108
Sacramento - Charlotte 119:83
San Antonio - Detroit 114:75
Washington - Philadelphia 90:87 (Veselý 6 bodů, 2 doskoky, 1 asistence)

Reklama

Související témata: