Hlavní obsah

Oklahoma - LA Lakers 122:105Basketbalisté Oklahomy potřetí v sezóně porazili Lakers

Oklahoma

Basketbalisté Oklahomy potřetí ze čtyř vzájemných zápasů v sezoně NBA porazili Los Angeles Lakers. Strůjcem výhry 122:105 byl s 37 body a 10 doskoky Russel Westbrook, Kevin Durant přidal 26 bodů. Nejlepším střelcem Lakers byl i přes problémy se zraněným loktem Kobe Bryant - autor 30 bodů se v průběhu zápasu musel nechat ošetřit v šatně.

Foto: Bill Waugh, Reuters

Basketbalista Oklahoma City Thunder Russell Westbroo v utkání proti LA Lakers.

Článek

Tým Thunder v utkání ani jednou neprohrával, v poslední čtvrtině se však jeho náskok 18 bodů smrskl na pět. Zápas ale domácí zakončili dvanácti body za sebou. "Lakers jsou tým s mistrovským potenciálem, takže se nikdy nevzdávají a bojují. Ta jejich šňůra nás ale nezlomila a zareagovali jsme několika povedenými akcemi," řekl Durant.

Lakers jsou v Západní konferenci devátí se ztrátou dvou výher na osmý Utah. Po 31. porážce z 61 zápasů se v úspěšnosti dostali opět pod padesát procent.

Podobně bohatý na body byl zápas v Sacramentu, kde domácí Kings prohráli 113:120 s Denverem, v jehož týmu pět hráčů nastřílelo 15 a více bodů. Nuggets zvítězili pošesté za sebou a po 40. výhře v sezóně bezpečně drží páté místo v Západní konferenci. Proti Sacramentu vyhráli už třetí zápas v sezóně a v předchozích utkáních mu dali 121 a 122 bodů. Tentokrát plných 70 nasázeli ve druhém poločase.

"V úvodu sezóny jsme párkrát ztratili vedení v poslední čtvrtině a někdy úplně v koncovce. Ale jsme mladý tým a těm se to stává. Už ale vyzráváme a začíná to být lepší," řekl kouč Denveru Georg Karl. Jeho celek má v NBA nejlepší bilanci na domácí palubovce společně s Miami (26-3), na hřišti soupeře teď ale teprve poprvé v sezóně vyhrál třetí zápas za sebou.

Výsledky NBA:
Oklahoma City - LA Lakers 122:105
Philadelphia - Boston 101:109
Sacramento - Denver 113:120

Reklama

Související témata: