Hlavní obsah

VIDEO: Basketbalistu Fernándeze v Kaunasu nejdříve vypískali, pak ho napadl fanoušek

Kaunas

Španělského basketbalistu Rudyho Fernándeze z Realu Madrid po euroligovém zápase v Kaunasu se Žalgirisem napadl litevský fanoušek. Po vypjatém zápase a těsné prohře 104:105 po prodloužení praštil bývalého rozehrávače Portlandu v NBA a mistra světa do tváře ve chvíli, kdy nastupoval do klubového autobusu. Vedení soutěže začalo událost vyšetřovat a je pravděpodobné, že Kaunas dostane trest.

Na Fernándeze diváci pískali už během zápasu.

 
Článek

Na Fernándeze diváci pískali už během zápasu, vytáhli hanlivé transparenty a dávali hlasitě najevo svou nevoli v reakci na incident v předchozím vzájemném zápase v lednu v Madridu. Španělská hvězda tehdy trefila míčem do hlavy Kšištofa Lavrinoviče a provokovala dalšího hráče Žalgirisu Pauliuse Jankünase. Byť se mu olympijský medailista, bývalý mistr světa i člen dvakrát zlatého kádru na ME později omluvil, dostal pokutu 3500 eur.

Při odvetě v Kaunasu si na Fernándeze fanoušek počkal před autobusem. Podle litevských médií se jednalo o jednoho z pověstných bratrů Maciaiů, kteří se nedávno vzdali lotyšského občanství a mezi litevskými fandy jsou známi tím, že si nechali vytetovat na tělo portréty hráčů. Zřejmě byli opilí, policie obě dvojčata odvezla na policejní stanici.

Reklama

Související témata: