Hlavní obsah

Miami - Atlanta 98:81Heat přehráli Hawks a zvítězili podevatenácté v řadě

New York
Aktualizováno

Už podevatenácté v řadě nepoznali basketbalisté Miami hořkost porážky. Naposledy v zámořské NBA přehráli v úterý doma Atlantu 98:81 a dnes se pokusí ve Philadelphii vybojovat dvacáté vítězství.

Foto: Robert Sullivan, Reuters

Střelcem zápasu byl Dwyane Wade s 23 body.

Článek

Miami doma s Atlantou ani jednou neprohrávalo. Hawks ještě ve druhé části ztráceli jen jediný bod, ale Heat se utrhli šňůrou 16:4, aktuální neporazitelnost bezpečně uhájili a Hawks porazili i ve čtvrtém vzájemném duelu v sezóně.

Střelcem zápasu byl Dwyane Wade s 23 body, LeBron James trefil jen tři z 11 střel z pole a skončil na 15 bodech. "Zažíváme neuvěřitelnou šňůru. Vyhráváme různými způsoby, venku, doma, v dvojnásobném prodloužení, v koncovkách normální hrací doby, měníme styl hry. Hrajeme skvělý basketbal," pochvaloval si James.

Na Howard v Orlandu bučeli

Dwight Howard oslavil povedený návrat do haly Orlanda, kde Los Angeles Lakers zvítězili 106:97. Poprvé se tu představil v roli hosta a proti bývalému týmu se blýskl 39 body a 16 doskoky. Lakers vyhráli počtvrté za sebou i přes méně aktivní výkon Kobeho Bryanta, který zůstal na 11 bodech.

Domácí fanoušci na Howarda bučeli, hráči se zase po většinu zápasu snažili jej faulovat, aby musel na čáru trestného hodu. Jenže Howard překvapil a proměnil 25 z 39 pokusů.

"Nelíbí se mi to už kvůli fanouškům. To můžou přijít zadarmo na náš trénink a sledovat (Howarda), jak hází čtyřicet nebo padesát šestek. Všechny je pozvu," řekl trenér Lakers Mike D'Antoni.

Vedoucí tým Západní konference San Antonio prohrálo s domácí Minnesotou 83:107. Proti favoritovi, hrajícímu ale bez zraněného Tonyho Parkera a odpočívajících Tima Duncana a Khawiho Leonarda, se zaskvěl španělský rozehrávač Ricky Rubio, který si připsal první triple double v kariéře za 21 bodů, 13 doskoků a 12 asistencí.

Washington prohrál v Clevelandu 90:95, Jan Veselý do utkání nezasáhl.

Výsledky NBA:
Brooklyn - New Orleans 108:98
Charlotte - Boston 100:74
Cleveland - Washington 95:90
Miami - Atlanta 98:81
Milwaukee - Dallas 108:115
Minnesota - San Antonio 107:83
Orlando - LA Lakers 97:106
Portland - Memphis 97:102

Reklama

Související témata: