Hlavní obsah

Slávisté opět klopýtli v boji o titul

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie si opět zkomplikovali boj o titul, když ve Zlíně v utkání 21. kola uhráli jen remízu 1:1. Sparťané, pokud zítra doma porazí Brno, poodskočí slávistům v tabulce na rozdíl čtyř bodů. Zlín zůstává s 23 body jedenáctý.

Článek

Slávisté začali v slunečném počasí lépe, ale Adauto svou teč po Dostálkově střele poslal na úvod vedle a Hrdlička v páté minutě nastřelil z 30 metrů tyč. Jenže pak se probudili i domácí a jejich snahu táhl svými pokusy především Blaha, který jako první vyzkoušel střelou z 20 metrů pozornost Václavíka ve slávistické brance. Neuspěl, stejně jako jeho spoluhráč Babnič, jenž z podobné pozice pálil nad. A do třetice Václavíka testoval znovu Blaha, ale jeho hlavička v třinácté minutě skončila jen v náručí hostujícího gólmana.

Nešťastný Rzeszota si dal vlastní gól

Pražané se snažili o nátlakový fotbal, ale domácí při svých rychlých přechodech do útoku byli překvapivě nebezpečnější a po necelé půlhodině slávistickou obranu dokonale zaskočili. Müller se nechal v souboji přetlačit domácím Dobešem, který se uvnitř šestnáctky po individuálním průniku pokusil vystřelit a s pomocí Petroušovy teče dal svůj premiérový gól v první lize.

Slávisté rychle pochopili, že případná ztráta by mohla jejich útok na titul hodně zkomplikovat, a okamžitě se vrhli do útoku. V 38. minutě po Dostálkově rohu stačil Vachoušek ze sedmi metrů jen slabě vystřelit na padajícího brankáře Rzeszota, jenže ten míč nezachytil a ještě ho ve snaze chytit postrčil do vlastní sítě.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivně, cítili šanci na případný nečekaný úspěch. Babnič ve spolupráci s Dobešem svými kombinacemi několikrát červeno-bílé z levé strany pořádně pozlobili, ale větší šance si Zlínští nevytvořili, podobně jako zakřiknutě hrající slávisté. Jejich jediným pokusem byla Adautova střela z 20 metrů, kterou však Rzeszoto vyrazil.

Hostům k velkému náporu nepomohl ani poločasový příchod střídajícího Tomáše Doška, hrajícího 150. ligový zápas, ani dalších útočníků Kuky a Kučery v závěru. A Pražané nakonec byli rádi, že nepřišli i o ten jediný bod; Lasotovu bombu v třetí minutě nastaveného času však Václavík zlikvidoval.

Reklama

Související témata: