Hlavní obsah

Rančíka mrzely chyby v závěru, ale výkon Nymburka ho potěšil

Praha

Ač byl s 26 body hvězdou utkání, vzal pivot Nymburka Rado Rančík porážku s basketbalisty CSKA Moskva 63:76 částečně i na sebe. Mrzelo ho, že v závěru udělal se spoluhráči několik zbytečných chyb, které jsou proti takovému soupeři osudné. Přesto si myslí, že za dnešní výkon se hráči Nymburka rozhodně nemusejí stydět.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed).

Článek

"Je strašně těžké hrát proti týmu jako CSKA a udělat takové zbytečné chyby v závěru. To nás stálo celý zápas," litoval Rančík po utkání v rozhovoru s novináři. "I já udělal pár chyb, že jsem vystřelil těžké střely, které jsem nemusel. Takže beru zodpovědnost na sebe. Jsem však hráč, který se za vyrovnaného výsledku snaží brát zodpovědnost na sebe a pomoci týmu. Někdy je to možná na škodu," dodal.

Nymburk hrál s nejbohatším klubem Evropy vyrovnaný duel a sedm minut před koncem dokonce o dva body vedl."Stačí jen malé zaváhání a CSKA je tým, který využije úplně všechno. Musím ale pogratulovat každému hráči, protože všichni jsme do toho dali všechno. To je jediný způsob, jak hrát s takovým týmem. Myslím, že se můžeme klidně večer podívat do zrcadla."

Rančík připustil, že je to hodně těžké, když se tým snaží a rve se o každý míč, jenže CSKA vždy, když potřebuje, promění svou střelu. "Proto je CSKA Moskva tam, kde je. Mají prostě tak kvalitní hráče. Ale bolí to, když dřete, doženete je a oni zas dají trojku a odskočí," řekl Rančík. "Ale těší mě, že i oni museli hrát naplno celý zápas, jinak by prohráli. Bohužel ty chyby jsme udělali my," litoval.

Jako pozitivum zápasu slovenský basketbalista bral skvělou atmosféru v O2 areně. "Už jen to, že člověk přijde do tak velké haly, kde je plno lidí, je velký zážitek. Bohužel ho kazí jen ta prohra. Snad ale do budoucna takových zápasů budeme hrát více. Snad je to budoucnost basketbalu v Čechách," řekl Rančík, který nastoupil v základní sestavě se čtyřmi Čechy. "Sice jsem si to hned neuvědomil, ale je to pěkné, že jsou v Čechách hráči, kteří jsou schopní hrát s CSKA vyrovnaný basketbal," dodal.

Reklama

Související témata: