Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce přehráli v play off Benátky až v tie-breaku

Liberečtí volejbalisté měli na úvod play off extraligy velké potíže s Benátkami nad Jizerou. Nejlepší tým základní části dotáhl ztrátu dvou setů a zvítězil 3:2. První výhry ve čtvrtfinálových sériích si připsaly také další domácí celky České Budějovice, Příbram a Zlín.

Článek

Liberecká Dukla, která po desetiletém půstu touží po dalším mistrovském titulu, prohrála s Benátkami obě úvodní sady a nepovedl se jí ani začátek třetího dějství. Až pak se favorizovaní svěřenci trenéra Michala Nekoly rozjeli a v tie-breaku přece jen uhájili neporazitelnost ve své hale.

České Budějovice, v základní části druhé, naproti tomu neztratily s Brnem ani set. "V prvním setu jsme měli problém s přihrávkou, pak se karta začala obracet," uvedl trenér vítězů Jan Svoboda. "Vyhrál favorit, i když v prvním setu s námi měl trochu práci. Překvapilo mě, že hrál Kriško, trošku nás jeho dobrý výkon zaskočil," podotkl brněnský kouč Miroslav Malán.

Vedle Liberce rozhodl tie-break i zápasy Zlína s Ostravou a Příbrami proti ČZU Praha, v obou případech vyhrála 3:2 domácí mužstva. Druhé zápasy se hrají ve čtvrtek, k postupu do semifinále je zapotřebí zvítězit čtyřikrát.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 1. zápasy:
Liberec - Benátky n.J. 3:2 (-23, -19, 22, 20, 12)
České Budějovice - Brno 3:0 (22, 19, 13)
Příbram - ČZU Praha 3:2 (19, -23, -18, 23, 10)
Zlín - Ostrava 3:2 (-26, 22, 14, -24, 11)

Reklama