Hlavní obsah

Cleveland - Miami 95:98Heat senzačně otočili a vyhráli počtyřiadvacáté v řadě

Aktualizováno

Fantastické otočení zápasu se povedlo basketbalistům Miami na palubovce Clevelandu. Ve středečním utkání zámořské NBA prohrávali Heat už o 27 bodů, ale parádním finišem zvítězili 98:95 a připsali si už čtyřiadvacátou výhru v řadě. Nejlepším hráčem hostů se stal LeBron James, který se blýskl triplem-doublem za 25 bodů, 12 doskoků a deset asistencí.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

LeBron James si v utkání s Clevelandem připsal triple-double za 25 bodů, 12 doskoků a deset asistencí.

Článek

Cleveland vedl sedm minut před koncem třetí čtvrtiny 67:40, ale ani to mu nestačilo k přerušení vítězné série favorizovaného týmu Heat. Úřadujícím šampiónům NBA trvalo pouhých devět minut, než smazali soupeřův náskok a sami se dostali do vedení, které už si do konce utkání pohlídali.

"Tohle byl jeden z nejbizarnějších a unikátních dnů mého života. Také to byl největší obrat, kterého jsem se kdy zúčastnil. Nemyslel jsem na naši vítěznou šňůru, ale na to, abychom neutrpěli debakl," řekl James, který pomohl porazit svůj bývalý klub.

Z kostky tekla na hřiště voda

Utkání začalo s více než půlhodinovým zpožděním kvůli tomu, že z kostky nad hřištěm tekla na hrací plochu voda. V poslední čtvrtině pak navíc na hřiště vtrhl jeden z domácích fanoušků.

Dramatickou zápletku mělo i utkání mezi Memphisem a Oklahomou. Vítězství domácích Grizzlies 90:89 zařídil v poslední sekundě prodloužení Marc Gasol, který dopíchl do koše neúspěšný pokus Zacha Randolpha. Čtyři vteřiny před koncem normální hrací doby udržel domácí tým v zápase Jared Bayless těžkou trojkou. Střelcem zápasu byl hostující Kevin Durant s 32 body.

Vítězná trefa tři sekundy před koncem

New Orleans Hornets porazili Boston 87:86. Vítězství jim zařídil nováček Anthony Davis dopíchnutím míče do koše tři desetiny sekundy před koncem utkání.

V důležitém souboji o postup do play off zvítězil Houston nad Utahem 100:93. Rockets si tím upevnili sedmou pozici v Západní konferenci, naopak Utah na devátém místě ztrácí dvě výhry na osmé Los Angeles Lakers.

Výsledky NBA:
Atlanta - Milwaukee 98:90
Charlotte - Toronto 107:101
Cleveland - Miami 95:98
Dallas - Brooklyn 96:113
Houston - Utah 100:93
LA Clippers - Philadelphia 101:72
Memphis - Oklahoma City 90:89 v prodl.
New Orleans - Boston 87:86
New York - Orlando 106:94
Phoenix - Washington 79:88 (Veselý nenastoupil)
San Antonio - Golden State 104:93

Reklama

Související témata: