Hlavní obsah

Washington - Memphis 107:94Wizards i s Veselým udolali Grizzlies, vítězná šňůra Miami pokračuje

Orlando

Český basketbalista Jan Veselý téměř po měsíci vysedávání na lavičce Washingtonu konečně nastoupil a během osmnácti minut, kdy byl na palubovce v duelu s Memphisem, dal dva body, jednou asistoval a dvakrát doskakoval. Wizards nakonec udolali Grizzlies 107:94.

Foto: Kevin Kolczynski, Reuters

LeBronu Jamesovi (vpravo) chyběl v utkání s Orlandem jediný doskok k triple double.

Článek

Washingtonu chyběli čtyři hráči základní sestavy, ale zvítězit dokázali zejména díky galapředstavení Johna Walla, jenž si zlepšil osobní rekord na 47 bodů. Jeho předchozí maximum bylo o devět bodů nižší.

"Bylo by k ničemu, kdybych dal 47 bodů a prohráli jsme. Trenéři nám připravili dobrý plán a my jsme v pouhých devíti lidech předvedli velký výkon a porazili nejfyzičtější tým soutěže," řekl po utkání Wall, který k 47 bodům přidal osm asistencí a sedm doskoků.

LeBron James zase perlil

Basketbalisté Miami si v NBA připsali 27. vítězství v řadě, když zdolali Orlando 108:94. Floridské derby bylo vyrovnané až do třetí části. V jejím závěru ale za stavu 68:68 nasadili hráči Miami ke klíčové šňůře 20:2, díky níž prodloužili svoji vítěznou sérii. K vyrovnání rekordních 33 výher Los Angeles Lakers ze sezóny 1971/72 chybí Miami ještě šest zápasů.

Proti Orlandu v sestavě Heat znovu chyběl Dwyane Wade, a tak si hlavní slovo opět vzal LeBron James, kterému chyběl jediný doskok k triple double. James vedl svůj tým s 24 body a 11 asistencemi, Mario Chalmers přidal 17 bodů.

Basketbalisté New Orleans přejeli Denver překvapivě jednoduše, přestože kvůli zraněním postrádali čtyři hráče základu. Hvězdou Hornets byl rozehrávač Brian Roberts, jenž k 13 bodům připojil 18 asistencí. Sedm střelců New Orleans oproti třem na straně Nuggets se dostalo do dvouciferných čísel.

Lakers si zahrávají s postupem

S postupem do play off si zahrávají Los Angeles Lakers, kteří podlehli Golden State 103:109. Lakers v průběhu zápasu ztráceli až 25 bodů a přiblížit se dokázali pouze na šest. Hollywoodskému celku nestačilo ani 36 bodů Kobeho Bryanta.

V Západní konferenci ztrácí na osmé Lakers už jen jeden zápas devátý Utah, který porazil Philadelphii 107:91.

Výsledky NBA:
Golden State - LA Lakers 109:103
Indiana - Atlanta 100:94
New Orleans - Denver 110:86
Orlando - Miami 94:108
Utah - Philadelphia 107:91
Washington - Memphis 107:94 (Veselý 2 body, 1 asistence, 4 doskoky).

Reklama

Související témata: