Hlavní obsah

Dallas - LA Clippers 109:102Hvězdný Nowitzki tlačí Mavericks do play off

Dallas

Basketbalisté Dallasu v čele se svou největší hvězdou Dirkem Nowitzkim boj o play off ještě nevzdali a v úterním zápase na své palubovce porazili v prodloužení Los Angeles Clippers 109:102.

Foto: Mike Stone, Reuters

Dallas dovedla k důležité výhře jeho hvězda Dirk Nowitzki.

Článek

Nejlepší hráč utkání Nowitzki nastřílel v prodloužení osm ze svých 33 bodů. Mavericks zvítězili podeváté z posledních dvanácti utkání a v tabulce Západní konferenci ztrácejí na osmé Los Angeles Lakers jediný zápas.

Odměna za hazard

V dramatickém utkání se Clippers opírali o Chrise Paula s 33 body. Paul nastřílel posledních deset bodů svého týmu ve čtvrté čtvrtině, dallaský O.J. Mayo si vynutil prodloužení šest desetin sekundy před koncem normální hrací doby. Hosté ještě stihli přehodit celé hřiště a Blake Griffin úspěšně zakončil, jenže rozhodčí mu odpískali útočný faul, a tak se šlo do prodloužení. V něm vedli v poslední minutě domácí Mavericks o tři body, když hostující Matt Barnes zůstal volný na trojce, ale netrefil ani zařízení.

"To byla ruská ruleta, protože když naháníte Chrise Paula, zbude vám hodně hráčů volných okolo. Měli střely ve vyložených pozicích, ale neproměnili je. Hazardovali jsme a vyhráli," zhodnotil vítězství trenér Dallasu Rick Carlisle.

Klíčem k úspěchu útočný doskok

New York Knicks zvítězili v Bostonu především zásluhou dua J.R. Smith, Carmelo Anthony. Smith nastřílel 32 bodů, Anthony přidal 29 bodů a osm doskoků. O výhře Knicks rozhodli ve druhé části šňůrou 14:0. Klíčem k úspěchu byl útočný doskok. Hosté z něho vytěžili 29 bodů oproti šesti na straně domácích. Ty vedl Jeff Green s 19 body a 10 doskoky.

V posledním úterním utkání Minnesota zvítězila v Detroitu pohodlně 105:82. Timberwolves ovládli třetí čtvrtinu 38:16 a k vítězství si pomohli čtrnácti trojkami. Přitom právě Minnesota do utkání vstupovala jako celek s nejhorší trojkovou úspěšností v celé NBA.

Vítěze vedl s 21 body J.J. Barea, 18 bodů a 11 doskoků přidal Nikola Pekovič. K pozici nejlepšího střelce domácích stačilo 14 bodů Josému Calderónovi, který však netradičně nasbíral pouze jednu asistenci.

Výsledky NBA:
Boston - New York 85:100
Dallas - LA Clippers 109:102 po prodl.
Detroit - Minnesota 82:105

Reklama

Související témata: